АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ЗАЛЕДИО СВЕТ: ПУТИНОВИ КАЛИБРИ могу да униште СВЕ ЕВРОПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ! (ВИДЕО)

AMERIČKI ADMIRAL ZALEDIO SVET: PUTINOVI KALIBRI mogu da unište SVE EVROPSKE PRESTONICE! (VIDEO)

5 oktobra 2018

Šest novih podmornica klase ‘Kilo’ sada je aktivno u oblasti Crnog mora, a dve od njih su bile u Sredozemnom moru i lansirale su rakete ‘kalibar’. Raketa ‘kalibar’ je impozantna raketa. Krstareća raketa za gađanje kopnenih ciljeva. Ako bi bila lansirana iz bilo kog od tih mora, uključujući i Kaspijsko, mogla bi da doleti do bilo koje evropske prestonice“, rekao je u petak komandant Vojne mornarice SAD u Evropi i Africi i šef Komande ujedinjenih snaga saveznika u Napulju.Brodovi i podmornice Rusije 22. avgusta su izveli 100 napada na položaje terorista u Siriji krstarećim raketama „kalibar“. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je pogođeno 166 objekata.

Krstareće rakete „kalibar“ prvobitno su proizvođenje za naoružavanje najnovijih višenamenskih atomskih podmornica projekta 885 „Jasen“. Zatim su njima počeli da naoružavaju podmornice projekta 636, kojima pripada i „Veliki Novgorod“, kao i vojne brodove.

Domet „kalibra“ je oko 2.500 kilometara. Prvi put su te rakete upotrebljene protiv terorista u Siriji 7. oktobra 2015. godine.

Tada su raketni brod projekta 11661K „Dagestan“ i mali raketni brodovi projekta 2163 „grad Svijažsk“, „Veliki Ustjug“ i „Uglič“ izbacili 26 krstarećih raketa iz Kaspijskog mora. Od tada su „kalibri“ u više navrata korišćeni protiv terorista u Siriji.

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Američki admiral James "Jamie" Gordon Foggo III. Baš mu hvala što nas je podsetio da već sada ima smisla da računamo sa vojnim saveznikom Rusija. Iz Crnog ili iz Sredozemnog mora mogu da brane i nas ispaljivanjem kalibra sa neke podmornice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *