АМЕРИЧКИ АДМИРАЛИ ЋЕ СЕ „ПРЕЗНОЈИТИ“ ОД РУСКЕ МОРНАРИЦЕ: НАТО ветеран упозорио Вашингтон

AMERIČKI ADMIRALI ĆE SE „PREZNOJITI“ OD RUSKE MORNARICE: NATO veteran upozorio Vašington

29 oktobra 2021

NATO veteran Stavros Atlamazoglu smatra da ruska Ratna mornarica može naterati američke admirale da se „preznoje“.– Ratna mornarica Rusije je impresivna sila koja može, u slučaju konflikta, da postane ozbiljna pretnja za SAD – piše autor u svom članku za portal „19fortyfive“.

Ekspert je primetio da ne treba potcenjivati mogućnosti Moskve na moru, s obzirom da već dugi niz godina modernizuje svoje brodove, dok je Ratna mornarica odigrala i važnu ulogu u transformaciji vojske.

Ovaj rod vojske ispunjava dva osnovna zadatka: strateško odvraćanje pomoću nuklearnog potencijala i zaštitu državne teritorije.

– On može da deluje i na globalnom planu – navodi Atlamazoglu.

Prema podacima američke obaveštajne službe, Ratna mornarica Rusije stalno povećava stepen tehničkog održavanja, obuke i spremnosti. U njenom naoružanju se nalaze 32 velika broda, 70 podmornica i 130 hiljada vojnika. Rusija takođe ima i veliki broj korveta, minolovaca i patrolnih brodova, piše u članku.

Kako navodi kolumnista, Rusi mogu na brodove da instaliraju krstareće rakete „Kalibar“ i da tako umanje prednost Ratne mornarice SAD.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera Vol says:

    Može da postane pretnja pa i ozbiljna ako pre ne zarđa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *