АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: АМЕРИЧKИ ВОЈНИЦИ СЕ НИСУ БОРИЛИ И ГИНУЛИ ДА БИ СЕ СТВОРИЛА ‘ВЕЛИKА СРБИЈА’!

AMERIČKI AMBASADOR: AMERIČKI VOJNICI SE NISU BORILI I GINULI DA BI SE STVORILA ‘VELIKA SRBIJA’!

27 januara 2021

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da njegov stav o pridruživanju Kosova Albaniji „ostaje nepromenjen“. On je rekao da se „američki vojnici nisu borili da bi se stvorila velika Srbija ili velika Albanija.

Kosnet je tako reagovao na izjavu lidera Alijanse za budućnost Ramuša Haradinaja koji je najavio mogućnost održavanja referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ukoliko Kosovo ne napravi napredak na putu ka EU.

– Američki vojnici se nisu borili, a neki od njih su i umirali, da bi se stvorila ‘velika Srbija’ ili ‘velika Albanija’ na Balkanu. Kosovo ima koristi od toga što je multietničko, multiversko i priče o ‘velikoj Albaniji’ ili ‘velikoj Srbiji’ na Balkanu bili bi predaja i neuspeh i nije odgovor na probleme zemalja i regiona“, rekao je Kosnet u intervjuu za „Gazetu Blic“, a prenosi „Gazeta ekspres“.

 

KOMENTARI9 komentara

 1. šiško says:

  Eh, sad si imao jedinstvenu priliku da nam objasniš zašto su američki vojnici ratovali, budući da to ni do danas nije poznato. Šteta što si propustio ovu svoju životnu šansu.

  • Duca says:

   Da dodam, koji su to američki vojnici poginuli? Možda od predoziranja, ili samoubistva posle povratka kući? Koliko znam oni su leteli na 10-15Km visine i odatle ubijali vojnike i civile. A što se tiče "multietničkog suživota", ako to izgleda kao na kosovu, stvarno veliki uspeh. To niste u stanju da više održite ni usred amerike, a ne na kosovu. Potrebno vam je kao ranžirna stanica za transport i distribuciju droge iz Avganistana za Evropu i to je to.

   • šiško says:

    Kažu ljudi da su nato avioni padali i po susednim zemljama kao zrele kruške. Možda neki pilot nije uspeo da se katapultira. A onda, takodje kažu i da su nato kopnene trupe pokušale napad iz albanije. Mada ni tu ne verujem da je neko od amerikanaca poginuo jer kažu da su oni u prve borbene redove džentlmenski propustili šiptare. Ali istina je da su skrljali mnogo milijardi dolara u tu agresiju, a da do danaas nikom nisu objasnili zašto i čemu. Sad kukaju za životima, a zapravo imaju na umu te milijarde, jer ni 20 godina nakon agresije oni verovatno još uvek nisu uspeli da povrate tu svoju prljavu ilegalnu investiciju.

  • Ivan says:

   Ako su ginuli,onda su ginuli su (oni tajni za koje neprznajete) i koji su išli u pljačku.

 2. 1389 says:

  Znaš ti dobro zbog čega ster ratovali protiv Srba i Srbije, samo upamti ambasadore, neće vam plan uspeti, mnogi kolonizatori su razbijali zube i oči na tlu Srbije, razbijaćete jih i vi i vaši teroristi. Nemoguće je živeti na Kosovu bez Srba, kasno će te to shvatiti, vrlo kasno...

 3. gaga says:

  Istorija die dalje,a vi ste pred raspadom!Kad se Teksas odvoji i mi cemo reci nemoze Velika Amerika.I poslacemo ambasadora tamo kao sto su tebe poslali ovamo!

 4. persida says:

  Dobro si mu rekao, ovaj je nepismena dzukela.

 5. Za Srbiju says:

  Tek ćete da ginete! Ne znaju kauboji šta je pravi rat. Daće Bog, saznaće. A što se Srbije tiče, biće onolika kolikom je napravimo, mi Srbi. To vas nećemo pitati.

 6. Zoran says:

  Od završetka velikog rata ratovali su omi protiv mnogih država i naroda, a danas i protiv čovečanstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *