АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР КАЈЛ СКАТ О ПОРУКАМА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Хвала што сте ме слали дођавола, псовали, хранили г….

AMERIČKI AMBASADOR KAJL SKAT O PORUKAMA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Hvala što ste me slali dođavola, psovali, hranili g….

5 septembra 2019

Američki ambasador Kajl Skat preneo je na digitalnom samitu koji se održava u Beogradu iskustva koja je imao od kako je otvorio nalog na društvenoj mreži tviter, te poslao poruku zahvalnosti “hejterima” koji su mu, kaže, govorili svakakve stvari na mreži, ali su, čitajući njegove poruke, posredno, svakako pratili i politiku SAD.

Skat je tokom obraćanja bio ironičan, pa je tako komentarisao da je dobijao razne “savete” u vezi karijere, šta treba da radi, gde treba da ide, i šta treba da jede, a reč je zapravo o uvredama koje su mu stizale ispod njegovih objava na tviteru.“Jedi bre g…, uzmite mu 20 litara krvi (komentar ispod fotografije na kojoj se vidi da dobrovoljno daje krv). Idi kući, umri, idi u 3PM, opsovali su mi majku i napisali kako treba da izgledam (fotografija na kojoj su mu docrtali brkove). Za ovo vreme koliko sam na tviteru, moja koža je postala tvrđa od sedla”, rekao je Skat.

“Svim hejterima, hvala vam što ste našli vremena da me psujete, rekli da idem dođavola, da idem u Arizonu. Hvala što ste našli vremena da pročitate moje poruke. Moj posao je da osiguram da čujete poziciju Vlade Amerike”, poručio je Skat.

On je ocenio da su poruke koje je dobijao indikacija realnosti u Srbiji, navodeći da su sećanja iz devedesetih još sveža, kao i da se javnost bombarduje svakog dana informacijama protiv SAD.

Skat je kazao da je na društvenim mrežama pokušao da priča o problemima i da preko njih istakne ono što tradicionalni mediji izostavljaju, ali i da na taj način dobije povratnu informaciju.

“Nije moj posao da me vole, već da predstaljam SAD u Srbiji i da naša poruka može da se čuje. Nije to uvek jednostavno. Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao, jer se svakodnevno bombarduju lažima koji se tiču Amerike, zapada i EU. Ne mislim da to čini uslugu inteligenciji srpskog naroda, a zbog toga se mi suočavamo sa raznim izazovima”, rekao je Skat.

Među izazovima je naveo da nekada treba preneti „komplikovanu poruku, koja se suprostavlja eliti“.

Skat je kazao da oseća da je priča između SAD i Srbije uvek nedovršena, posebno ističući da odnos Amerike i Srbije nije počeo devedesetih i da Srbija nije osnovana u eri Miloševića, te da treba podsetiti Srbe na širu sliku.Kako je rekao, dve zemlje imaju duboku i ponosnu istoriju, što zajedničku, što pojedinačnu, te naveo da “Srbi nisu uvek bili zločinci, nisu uvek bili ni žrtve”.

Ukazujući na važnost i ulogu Srbije u svetu, Skat je najavio video “Vi ste svet” koji se emituje u različitim medijima, a reč je o kampanji koja za cilj ima unapređenje odnosa Srbije i SAD.

Na digitalnom samitu, Skat se osvrnuo i na svoje početke, rekavši da tada nisu postojali kompjuteri i da su se diplomate uglavnom sastajale “iza zatvorenih vrata”.

Sada je, kaže, zadovoljan, jer svet diplomatije može da se podeli sa publikom.

Kada je reč o njegovim prvim koracima u svetu tvitera, Skat je rekao da je želeo da nije želeo da deli “tupe” poruke koje se inače dele, već je želeo da bude iskren kada govori o politici, ali i o svakodnevnom životu.

KOMENTARI11 komentara

 1. Zoran says:

  Aj kuci. Amerika je u Srbiji izjednacena sa Hitlerom posle 1999. godine. To ne moze niko da vam promeni.

  • vuk says:

   dali se on ikad zapita sta otac Milice Rakic misli o njemu i o politici njegove vlade a da ma nosi se bre u znas ti vec gde

 2. Milan says:

  "Skat je kazao da oseća da je priča između SAD i Srbije uvek nedovršena, posebno ističući da odnos Amerike i Srbije nije počeo devedesetih i da Srbija nije osnovana u eri Miloševića, te da treba podsetiti Srbe na širu sliku." Srbija kao nezavisna država nestala je sa svetske scene krajem prvog svetskog rata nastankom Jugoslavije. Nesumnjivo je da SAD krajem 80-tih i početkom 90-tih podržale su razbi-raspad te iste Jugoslavije. Tačno je da Srbija nije osnovana u eri Miloševića, ali u to vreme Srbija je trebala da se obnovi i da bude ponovo samostalna i suverena država na svetskoj sceni. Šta su tada uradile SAD? Odmah su osakatile Srbiju koja treba da se obnovi kao država. Svojom politikom SAD sakate Srbiju i dan danas, nastojeći da od nje naprave NEsuverenu zemlju, a od srpskog naroda NEOkolonijalno roblje. Srbija pamti kako su mnogobrojni narodi Azije i Afrike konačno postizali svoje dugo očekivano oslobodjenje od kolonijalnog ropstva. Kako li Vam je samo palo na pamet da od nas pravite neokolonijalno roblje?! Manipulacije, laži i laganje, obmane neće biti od koristi da nas prevarite i pretvorite u običnu masu što bi i predjašnjoj i sadašnjoj politici SAD odgovaralo.

 3. rajko says:

  A, ne, Skote! Hvala tebi i tvojima što ste nam uvodili sankcije, što ste nas pljačkali, varali i lagali, što ste bili prijatelji svakog makar i najbeznačajnijeg našeg neprijatelja, što ste nas decenijama ocrnjivali, klevetali i omalovažavali gde god ste stigli, a najradije u globalnim medijima. Hvala vam što ste upotrebili sav svoj politički i diplomatski uticaj da nam izmaknete tlo pod nogama i otmete nam zemlju. Hvala što ste nas bombardovali zajedno sa ostalim članicama i pritom pobili hiljade naših civila i vojnika koji vam ništa nažao nisu učinili. Naročito hvala što ste nas hranili osiromašenim uranijumom sa drugim prljavim primesama, u tolikim količinama da će trnuti zubi svakoj sledećoj srpskoj, balkanskoj i evropskoj generaciji dok je sveta i veka. Sve u svemu, hvala vam što ste dvadeset godina činili sve da nas istrebite po svaku cenu kao bubašvabe.

 4. test01 says:

  Sasvim je tacno, bole njega uvo za Srbe i Srbiju, on radi za interese SAD. E sad sto se u Srbiji dozvoljava da americki ambasador utice na vlast Srbije i da gura ideje koje su na stetu Srbije je druga prica. U drugoj drzavi bi odavno bio proglasen nepozeljnim i izbacen iz zemlje zajedno sa ambasadorima Nemacke, UK i Francuske. Onda bi bagra stala na loptu i razmislila sta pricaju javno (i dalje bi pokusavali da rade to sto rade). U kojoj se drugoj drzavi dozvoljava da strani ambasador putuje po drzavi i drzi tajne sastanke sa secionistima itd? Skot radi za duboku drzavu u USA (klintonovi i ostala bagra) i Srbija to treba da spreci - ale ne na twiteru i FB...

 5. Slobodanka says:

  "Odnos Srbije i SAD nije počeo 90-tih te Srbe treba podsetiti na širu sliku." Da, sada se hvataju kao utopljenik za slamku za naše savezništvo tokom prvog svetskog rata, verovatno misle i na Pupina i na Teslu i na sve naše doseljenike u SAD. Ali da se setimo paradoksa da nakon prvog svetskog rata, saveznica i pobednica Kraljevina Srbija je nestala sa mape sveta, a rodjena je Kraljevina SHS tj. Jugoslavija. A sada kad odlukom velikih rade kontra te razgradjuju tu istu Jugoslaviju opet bi da smanje i guše Srbiju. Žao mi je što je Nikola Tesla uopšte kročio na tlo SAD, to mu je baš velika životna greška.

  • persida says:

   I ti Slobodanka ponesto ubodes. Ne samo sto je Tesla krocio u Ameriku, nego je radio za americku vojsku i to u veoma mracnim projektima kao sto je "Filadelfijski eksperiment" koji prevazilazi sve ono sto su nacisti radili. Tesla je bio naucnik, sto znaci covek bez morala, on je bio spreman da pomeri zemljinu putanju samo da dokaze svoj naucnicki ego.

 6. Kosovac says:

  Ovog skota nazivaju Skat samo nepismeni Drugosrbijanci.

  • persida says:

   Skot ostaje Skot, ne moze se to promeniti.

 7. Beli Orao says:

  Džukelo hoćeš genocid nad Srbijom i Srbima da pokriješ plaštom nekih bivših odnosa Srbija _ USA !!! Vi ste pojeli velika G.....A 99 i 95 u Srbskoj , učinili ste genocid nad jednom mirnom i stabilnom državom , što ste šiptarima dizali kurac od 70 ih godina i pripremali sve ovo što ste nam učinili , to kurvo prećutkuješ i ti i svi tvoji !!! Priznajte , platite odštetu i očistite Srbsku i Srbiju od uranijuma ! Razvalite Bondstiil spakujte sve i marš sa Kosova i Metohije !!! Da vam leđa vidimo i nikad da ste došli na Balkan džukele!!!

 8. persida says:

  Americke dzukele prima Vucic, sluzi im hleb i so i tako gazi po generacijama pravih Srba koji su izginuli za ovi zemlju. On je veci Skot od Skota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *