АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ОТВОРИО КАРТЕ: Ево шта је циљ Американаца на Косову

AMERIČKI AMBASADOR OTVORIO KARTE: Evo šta je cilj Amerikanaca na Kosovu

23 novembra 2019

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri kaže je cilj Amerike da ohrabri dijalog između Beograda i Prištine.

Kao i da ukaže na to koliko bi ljudi u regionu imali koristi od toga da se nađe rešenje za kosovski problem.

„Rešenje koje može biti trajno biće ono do kojeg dođu obe strane same, sa kojim obe strane mogu da žive i koje vode do regionalne stabilnosti. Bilo koje rešenje koje je nepošteno, neuravnoteženo ili nametnuto sa strane neće biti dugotrajno“, rekao je Godrfi u intervjuu za RTS, nakon obilaska te medijske kuće.Naveo je i da je interes Amerike da Zapadni Balkan postane mesto stabilnosti i prosperiteta, gde se, kako kaže, poštuju demokratske vrednosti, zemlje međusobno poštuju granice i imaju dobre odnose.

„Što se nas tiče, a i za Srbiju, najbolji način da se to postigne jeste put ka Evropskoj uniji. Zato je moj cilj da upotrebim svu svoju energiju i sva sredstva Ambasade SAD u Beogradu da pomognem Srbiji da postigne cilj koji je sebi postavila, a to je članstvo u EU“, istakao je novoimenovani ambasador Godfri.

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. Slobodanka says:

  Da bi ispunili uslove za 1) pošteno rešenje i 2) mesto gde zemlje poštuju granice za to treba znati i to kao minimum sledeće: "Granica Srbije sa Albanijom je najkraća državna granica (111 km) i pruža se od tromeđe Srbije, Makedonije i Albanije kod mesta Rastelica do tromeđe Srbije, Crne Gore i Albanije na planini Bogićevici.

 2. Slobodanka says:

  Kakva je bila dosadašnja sudbina Srba i Crnogoraca u Albaniji i kako oni danas žive?

 3. padre says:

  Ala jim je cilj!

 4. persida says:

  Cilj je da prdnu u cabar.

 5. Slobodanka says:

  "Rešenje koje može biti trajno biće ono do kojeg dođu obe strane same", reče američki bombasador i ostade živ. Treća američka strana koliko je izmenila stanje na terenu? Dakle DEBELA LAŽ je da postoje dve SAME STRANE KOJE SE DOGOVARAJU.

 6. Žarko says:

  Gospodin lajavi licemer, 30 godina rade na našem uništavanju i sada se setio da treba da prihvatimo bombardovanje i njihove planove kako mi treba da živimo i u kakvoj državi.

 7. Magda says:

  Samo se vi Ameri nemojte truditi da ikome ista "pomognete" jer znamo mi koliko kosta ta vasa "pomoc". To su rijeke krvi, placa, atomskog naoruzanja.... i sve to pod imenom "demokracije i dobronsmjernosti"!!!!! Prste dalje od Balkana bagro americka!!!!!! Svi vas mrze jer ste zlocinci svjrtskog ranga... Fujjjjj!!!!!

  • Slavica says:

   Bravo za komentar!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *