АМЕРИЧKИ АМБАСАДОР ПРЕТИО ДОДИKУ! Милорад се одмах огласио и ПОСТАВИО ГА НА МЕСТО!

AMERIČKI AMBASADOR PRETIO DODIKU! Milorad se odmah oglasio i POSTAVIO GA NA MESTO!

20 februara 2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je danas žaljenje što se, kako je naveo, njegov konstruktivan sastanak sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom pretvorio u pretnju, ističući da administracija SAD neće moći da zaustavi odbranu interesa Republike Srpske.

– Imao sam dobar razgovor s ambasadorom SAD. Sve što je on meni rekao, ja sam uzvratio. Bilo je nekih stvari i to doživljavam kao pretnju i ne mogu da verujem da se upuštaju u tako nešto. BiH pripada nama, a ne njemu, da on preti u njenoj odbrani – rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.On je istakao da se Nelson, koji je rekao da SAD ne očekuje ništa drugo sem potpunog poštovanja Dejtonskog sporazuma i teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, a da će radnje koje to podrivaju snositi prave posledice, prevario ako misli da može da preti.

– Kao što oni kažu da imaju crvene linije, tako i Republika Srpska ima svoje. Rekao sam mu da je naša politika skromna, ali ponosita i da nećemo odustati od osnovnih principa, bez obzira koliko SAD bile velike i na ovaj način iskazivali pretnju. Žao mi je što je to učinio – rekao je Dodik.

Kazao je da je administracija SAD već izrekla neke sankcije, ali da neće moći da zaustavi odbranu interesa Srpske, bez obzira na, kako je rekao, njihovu zaljubljenost u BiH, porenosi portal RTRS.

– Imali smo konstruktivni sastanak i mislio sam da ćemo tako i nastaviti. Ali sada kada je izrečena pretnja, to je već neka druga priča – rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH sastao se danas sa Nelsonom, drugi put za sedam dana, nakon sednice Predsedništva BiH na kojoj je Dodik preglasan od preostala dva člana.

Dodik je posle sednice pozvao predsedavajućeg Predsedništvom Željka Komšića da podnese ostavku, dok je Komšić uzvratio rečima da naće da se „raspravlja sa njegovim besnim glistama“.

Prethodno je američka ambasada saopštila da ne može da komentariše pitanje agencije Srna o izjavi premijera Federacije BiH Fadila Novalića, koji je poručio da FBiH neće učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se odnose na definisanje granične linije među entitetima.

Iz Ambasade SAD nisu odgovorili ni na pitanje da li će eventualno biti nekih sankcija prema federalnim političarima zbog neizvršavanja ove dejtonske obaveze u skladu sa Aneksom dva Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

KOMENTARI5 komentara

 1. da da says:

  Nikako okupator,da nauči,da Srbi nisu šaka pirinča kojeg bozoba svaka vrana,koja naiđe.Najveća greška je što nas smatraju kao ostalu boraniju iz bivše Jugoslavije,a to neće valjati..

 2. Za Srbiju says:

  Zapadne hijene i demoni krenuli da nas satru. Celokupno srbstvo mora da odgovori i da spasi sve srbske teritorije. Sve zavisi od nas.

  • Stršljen says:

   Nažalost ništa ne zavisi od nas. Beograd je pun pasa koje je dresirao zapad i posebno NATO. Toliko ima srba koji su, koji bi, prodali veru za večeru. Samo se nadam da će i ova šačica poštenih, hrabrih, patriota uspeti da spasu što se spasti može. A prodanih će uvek biti na trotoarima i šetanjima mu*a.

 3. Velika Metla says:

  Ambasador fašističke genocidne tvorevine zvana naci-amerika može samo da klekne po "jogurt" Dodiku,i meni. Možda mu se i smilujemo.

 4. Kulak says:

  Izgleda da su Ameri definitivno odlučili da unište nas Srbe.Ali meni se čini da ovo nije ono vreme od pre 29 godina i da oni nama mogu staviti soli na rep.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *