АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: Споразум мора да осигура безбедност за косовске Србе и СПЦ

AMERIČKI AMBASADOR: Sporazum mora da osigura bezbednost za kosovske Srbe i SPC

18 avgusta 2018

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi uveren je da suština sporazuma između Beograda i Prištine mora da dođe od samih strana, da taj sporazum mora da bude primenjiv, trajan i da doprinosi stabilnosti u regionu, ali i da mora da obezbedi sigurnost svim građanima, uključujući kosovske Srbe i SPC.Navodeći, naime, da postoje ograničenja kad je reč o tome što će SAD da prihvate kao sporazum, Delavi je u video poruci danas iz Prištine govorio upravo o tome da svaki sporazum mora da osigura bezbednost za sve građane, uključujući „osetljive grupe, kosovske Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu“.

„U poslednjih nekoliko nedelja bilo je retorike koja nije od pomoći, uključujući pretnje i vrstu govora koje smo čuli u lošim starim danima komunizma. Ovo mora da prestane. Takve izjave podrivaju šanse za rešenje i podižu tenzije. Nasilje i pretnje nasiljem su neprihvatljive“, poručio je danas u video poruci američki ambasador iz Prištine.

Delavi je naglasio da SAD žele da pomognu da se postigne sporazum koji bi bio „primenjiv, trajan i koji bi doprineo stabilnosti u regionu“.

„Ne želimo da se vratimo u stare dane, ne želimo da vidimo sporazum koji će da stvori više problema nego što će ih rešiti“, zaključio je Delavi.

KOMENTARI6 komentara

 1. Hanz says:

  "mora", i to od države koja nikad nijedan "sporazum" ne poštuje.

 2. Nina says:

  Smeška se presrećno Delavi jer kad Vučić-Brnabić-Dačić potpišu taj sporazum predali smo KIM yauvek i to njima Amerikancima.

  • Miraš says:

   Narodima na prostoru bivše Jugoslavije podeliše opasne medjuetničke sukobe i ostaviše im brigu samo za golu osnovnu bezbednost, ali zato sebi uzimaju sve što je vredno. Američke vrednosti i globalizam za nas su pogubnije od velike najezde skakavaca.

 3. Deda Micko says:

  Na kojim je ovaj drogama, majko moja?

 4. Djordje says:

  USA fasisi ako stvarno zele mir na balkanu neka pokupe prnje i fabriku narkotika i terorizma (bondstil) i neka se izgube mi nismo indijanci. A nasi politicari neka prestanu da nas ubedjuju da je za nase dobro da podelimo ili da damo kosovo!

 5. Za Srbiju says:

  Nakaze, otišli ste u prošlo vreme. Niko vas više ništa ne pita. Lajete u prazno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *