АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР такође учесник председничке кампање!

AMERIČKI AMBASADOR takođe učesnik predsedničke kampanje!

25 septembra 2016

kajl-skot_620x0

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajl Skot izjavio je da Amerika nema favorita u predsedničkoj trci u Srbiji i da će sarađivati sa onim ko bude izabran, ko god to bude bio.

On je za današnje izdanje „Blica“ rekao da je bitno da predstojeći izbori za predsednika Srbije budu fer, pošteni i da reflektuju želje srpskog naroda.

„Mi ćemo biti spremni da sarađujemo sa svakim ko bude predsednik“, dodao je Skot.

Govoreći o tenzijama u regionu, on je rekao da su one povezane sa izborima i tom politikom u sve tri države, a naročito Hrvatskoj.

Kako je naveo, političari na žalost ne razmišljaju na duge staze, već čine pogrešne stvari zarad instant glasova, po cenu pogoršanja odnosa odnosa u regionu.

„Ipak nadam se da će s novom vladom u Hrvatskoj tenzijama doći kraj i da će države početi da sarađuju na rešavanju zajedničkih problema , umesto razmenjivanja optužbi. Smatram da je srpska valda spremna na to“, kazao je Skot.

Povodom održavanja referenduma u RS, on je rekao da je poštovanje Dejtonskog sporazuma ključno za opstanak mira.

„Referendum kao takav je manje važan od činjenice da je RS odlučila da ignoriše odluku Ustavnog suda, institucije uspostavljene Dejtonskim sporazumom, koju su obe strane u BiH odlučile da poštuju“, rekao je Skot.

Na pitanje kakav odnos ima sa premijerom Srbije Aleksandom Vučićem, s obzirom na spekulacije da on sa još nekim ambasadorima radi protiv njega i Vlade Srbije, Skot je rekao da su spekulacije da neko radi protiv stabilnosti Srbije apsurdne, neprofesionalne i potpuno nepotkrepljene činjenicama.

„Mi smo poslednja zemlja na svetu koja bi želela nestabilnost u ovom regionu. Moji odnosi sa premijerom su dobri, pozitivni i profesionalni. U čestom smo kontaktu“, rekao je Skot.

On je kazao i da su odnosi Srbije i SAD dobri i da postaju bolji kako na međuvladinom tako i na poslovnom nivou.

Povodom najavljenog osnivanja kancelarije za saradnju sa Rusijom on je kazao da niko od Srbije ne traži da bira između prijateljstva sa Rusijom i prijateljstva sa Zapadom.

„Kako će se njihovi odnosi razvijati, to je stvar Srbije“, dodao je Skot.

KOMENTARI4 komentara

 1. VUK says:

  skote ime te oslikava bas takvim kakav jesi

 2. Za Srbiju says:

  Ovaj je pun viceva.

 3. Kosovac says:

  Američki ambasador, Američki peder, a gedžovanska faca. Da li je to moguče.

 4. Srbin says:

  Proslava referenduma Republike Srpske u BEOGRADU ,Drina nije granica https://www.youtube.com/watch?v=Fg0-KghZVcY

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *