АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР У БиХ: Упозорио сам Додика!

AMERIČKI AMBASADOR U BiH: Upozorio sam Dodika!

21 februara 2020

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Erik Nelson kaže da je članu Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradu Dodiku ukazao na potencijalne posledice nepoštovanja Dejtonskog sporazuma, kao i da ih vidi u ekonomskoj oblasti, odlasku mladih i „kroz nove sankcije“.

Nelson tvrdi da je u sredu, 19. februara, iskreno razgovarao s Dodikom.

„Preneo sam stav Sjedinjenih Američkih Država da se teritorijalni suverenitet i integritet moraju poštovati, da se Dejton mora poštovati i da ultimatum i blokade nisu dobar način funkcionisanja. Jesam razgovarao s njim o potencijalnim posledicama. Te posledice vidim u ekonomskoj oblasti, u odlasku mladih i kroz nove sankcije“, ukazao je on u intervjuu za BHT1.Za dejtonski ustav je rekao da je bio dobra početna tačka, ali je naveo da su bile potrebne modifikacije, a biće i dalje na putu Bosne i Hercegovine prema evroatlantskim integracijama.

„Svi se slažu da je kompromis težak i da je to veliki izazov, ali moraju se rešavati problemi kroz institucije države, a Ustavni sud Bosne i Hercegovine je stub države i mora funkcionisati slobodno“, rekao je Nelson, preneo je Tanjug.

KOMENTARI6 komentara

 1. Mikonos says:

  Treba proširiti RS na 76% BIH kao pre Dejtona. A ovi talibani iz Tuzle i Sarajeva neka žive u svom šerijatu i neka sanjaju Aladina sa čarobnom lampom.

 2. filip says:

  Ovaj lik uopšte nije merodavan da tumači bilo šta. On to priča kao mali Perica kako zamišlja njegovo pravo i pravdu. Voleobih da vidim kako on odgaja svoju porodicu pa da kažem koliko toliko da je uspešan u svom životu a ne da ga drugima kroji.

  • Težina Radomir says:

   Drugo i ne znaju/Ameri/,bombarduju,sankcije ,pa opet isto.Sirova sila kaubojski.Ništa im dobro ne mogu poželeti.Samo smo Srbi,zlo od njih doživeli.Kad N.Tesla i Pupin od njih nisu mogli napraviti civilizovan svijet.Ostaće do vijeka,sirov,agresivan i arogantan svijet.

   • Ivana says:

    Kauboji su tako upozorili i indijance i Srbe u Krajini i Hrvatskoj pa i Indijanaca i Srba je ostala samo šačica za folklor ostalo sve pobili to je njihovo svatanje demonokratije.

   • Istina booli says:

    Hshshshshsh ali zatu su srbi pokazali koliko su civilizovani u 90-ima. Joj koji ste luđaci balkane jadan moj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *