АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР У ПРИШТИНИ: Америка неће пристати на било какав договор

AMERIČKI AMBASADOR U PRIŠTINI: Amerika neće pristati na bilo kakav dogovor

24 septembra 2018

U intervjuu za Koha ditore, odlazeći ambasador SAD Greg Delavi u Prištini uputio jasnu poruku tamošnjim političarima: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje.

Odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi izjavio je da dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije nedostaje demokratski legitimitet i da njegova zemlja neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto.

“Mislim da je stvar Skupštine (Kosova) da obezbedi demokratski legitimitet. Skupština, nažalost, nije bila u stanju da obezbedi 61 glas za sve što se odnosilo na dijalog”, kazao je Delavi.

On je dodao da rešenje treba da bude održivo i prihvaćeno od građana obe strane, to jest da doprinese stabilnosti regiona. “Mi nismo rekli da ćemo prihvatiti bilo kakvo rešenje… Mi smo rekli da ćemo razmotriti ponuđena rešenja i da ćemo izraziti naša uznemirenja, ako ih bude”, kazao je Delavi.

Govoreći o najavama i zakonima koji se odnose na transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova, Delavi je rekao kako niko nije davao veću podršku BSK od SAD, ali i dodao da nije bilo pogođeno pravo vreme kada je to objavljeno.

“Mislim da je sada značajno da lideri Kosova nastave da rade sa narodom i zajednicama i da objasne šta je to (što se predlaže)”, kazao je američki ambasador.

On je dodao da je najvažnije da se manjinskim zajednicama jasno stavi do znanja da će te snage braniti sve, uključujući i manjinske zajednice.

Takođe je zatražio da povodom pitanja BSK bude daleko više konsultacija sa NATO.

(Beta)

KOMENTARI5 komentara

 1. trikornjanin says:

  Sledeci korak je da srpski ambasador u Ameici pokrene pitanje odvajanja Teksasa od Amerike ali onako kako mi odlucimo. I turska zastava se vila nad Beogradom ali su Karadjordje i Milos najurili okupatore. Kad-tad Amerika i ostale zemlje koje su ucestvovale u NATO agresiji moraju da plate dug.

 2. milorad says:

  ovaj like je plaćeni službenik narko mafije i zato da je takve izjave, zbog toga je i OPOZVAN, biće čikstke u americi tramp je izgleda konačno shvatio razmere korupcije u administraciji, njima državu vode plaćeni lobisti narko mafija trgovinskih i bankarskih kartela i ko zna čijih sve interesa i to preko potplaćene "profesionalne" administracije kao što je ovaj "ambasador".Ako amerika ne uspe da rasčisti i najuri to klupko zmija oni će završiti u gradjanskom ratu SIGURNO.

 3. Deda Micko says:

  KO TE BILO STA PITA, GOVEDO AMERICKO?

 4. Barakuda says:

  A ko je Amerika "ambasadore" da odlučuje o bilo čemu u svijetu ! Idite i vratite se u vaš raj, vi nama i nikome ne trebate i taj raj i vaše vrijednosti čuvajte kod sebe kući ! Nas pustite da riješavamo naše probleme kako znamo ! Dokazali ste da je svijet 100% gori od kako ste vi postali glavni panduri na svijetu !

 5. Velika Metla says:

  Buš,Klinton i ona čamuga Obmana su najveći krivci za sva zla u svetu u poslednjih 20 godina! Mi samo želimo SMRT DUBOKOJ DRŽAVI,i njenim služinčadima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *