АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ЗАХТЕВА: Не дајте Војску Вулину!

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ЗАХТЕВА: Не дајте Војску Вулину!

27 јуна 2017

Амерички амбасадор Кајл Скот незадовољан је због могућности да Александар Вулин, лидер ПС-а и министар рада, дође на чело Министарства одбране.

Наиме, на маргинама јучерашњег састанка Управног одбора Регионалног стамбеног програма, који се бави трајним решавањем стамбеног питања избегличких породица у региону, Скот се присутнима жалио што ће баш Вулин бити нови министар војни.

– Питао је да ли је могуће да ће баш Вулин бити нови министар одбране и истакао да то није добро решење. Ма уопште није крио своје незадовољство и нервозу. Деловао је прилично бесно – препричава наш извор.

– Чуо сам са више страна да се амбасадор Скот распитује за моје здравље и на томе се захваљујем, добро сам и здраво. Служим Србији, не Америци или било којој другој земљи – казао је Вулин.

– Да ли ћу бити министар одбране зависи од снаге председника Вучића да издржи огромне притиске из иностранства, али и унутрашњих лобија да на челу министарства буде неко близак искључиво западу – истакао је Вулин.

Подсећања ради, ово није први пут да амерички амбасадор негодује због Александра Вулина. Једном приликом је отишао толико далеко да је чак затражио и Вулинову смену.

Наиме, у новембру 2016, када се тадашњи премијер Александар Вучић састао са амбасадорима земаља Квинте, амерички амбасадор је тражио да министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин буде смењен.

– На радном састанку којем су присуствовали амбасадори Немачке, Италије, Француске, Велике Британије и САД амерички амбасадор Кајл Скот жалио се на Вулина и од Вучића тражио да му нађе замену, стављајући му до знања да није задовољан министровим критикама на рачун САД. Међутим, Вучић је представнику САД јасно ставио до знања да док је он премијер, амбасадори у Србији неће постављати нити смењивати министре..

Овакав захтев америчког амбасадора стигао је након жестоког сукоба који је имао са Александром Вулином, а који је почео након што је министар изнео критике на рачун САД и Скота, оптужујући их да не поштују институције Србије. Амбасадор Кајл Скот је тада казао да не зна како да одговори на изјаву министра Вулина.

(Ало)

KOMENTARI6 коментара

 1. hristina says:

  Vulinu resor odbrane! Da se i Skot "smiri"!

 2. Trifun says:

  Skot bi trebao da leti iz Srbije uskoro jer on ne postuje ni predsjednika SAD i svoje nadredene a kamoli nase institucije! Zar Tramo nije javno prglasio svoju politiku nemesanja u unutrasnja pitanja drugih drzava na sva zvona nekoliko puta? Tako je ustvari priznao da ti ambasadori ustvari djeluju nelegalno. Skot ne postuje medunarodne konvencije i rezolucije UN o diplomatskom djelovanju i izlazi iz okvira legalnosti. 100%

 3. Ivan Grozni says:

  Jos jedan spin AV. " Oni me pritiskaju a ja se nedam" Toliko providno da je postalo vulgarno.

 4. Miki says:

  Šta se ovaj svugde petlja ko pile u kučinu.Vodize ga kući bre.

 5. badi says:

  E baš ćemo da uradimo onako kako su se dogovorile poslaničke grupe i kako je mandatarka predložio. I u inat Vašingtonu i Briselu ćemo da pošaljemo naše vojnike u Letoniju, da budemo prvi na braniku civilizacije pred azijatskim hordama koje ugrožavaju naš način života i našu civilizaciju ljudskih i radničkih prava. Ako se Skotu ne sviđa, onda može da se žali Zajednici Srpskih Opština, koju mi, iz principa koji proizilaze iz našeg suverenog prava da donosimo političke odluke, nećemo da priznamo. Ma koliko nas Rama i Haradinaj molili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u