АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ЗАХТЕВА: Не дајте Војску Вулину!

AMERIČKI AMBASADOR ZAHTEVA: Ne dajte Vojsku Vulinu!

27 juna 2017

Američki ambasador Kajl Skot nezadovoljan je zbog mogućnosti da Aleksandar Vulin, lider PS-a i ministar rada, dođe na čelo Ministarstva odbrane.

Naime, na marginama jučerašnjeg sastanka Upravnog odbora Regionalnog stambenog programa, koji se bavi trajnim rešavanjem stambenog pitanja izbegličkih porodica u regionu, Skot se prisutnima žalio što će baš Vulin biti novi ministar vojni.

– Pitao je da li je moguće da će baš Vulin biti novi ministar odbrane i istakao da to nije dobro rešenje. Ma uopšte nije krio svoje nezadovoljstvo i nervozu. Delovao je prilično besno – prepričava naš izvor.

– Čuo sam sa više strana da se ambasador Skot raspituje za moje zdravlje i na tome se zahvaljujem, dobro sam i zdravo. Služim Srbiji, ne Americi ili bilo kojoj drugoj zemlji – kazao je Vulin.

– Da li ću biti ministar odbrane zavisi od snage predsednika Vučića da izdrži ogromne pritiske iz inostranstva, ali i unutrašnjih lobija da na čelu ministarstva bude neko blizak isključivo zapadu – istakao je Vulin.

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da američki ambasador negoduje zbog Aleksandra Vulina. Jednom prilikom je otišao toliko daleko da je čak zatražio i Vulinovu smenu.

Naime, u novembru 2016, kada se tadašnji premijer Aleksandar Vučić sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte, američki ambasador je tražio da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin bude smenjen.

– Na radnom sastanku kojem su prisustvovali ambasadori Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije i SAD američki ambasador Kajl Skot žalio se na Vulina i od Vučića tražio da mu nađe zamenu, stavljajući mu do znanja da nije zadovoljan ministrovim kritikama na račun SAD. Međutim, Vučić je predstavniku SAD jasno stavio do znanja da dok je on premijer, ambasadori u Srbiji neće postavljati niti smenjivati ministre..

Ovakav zahtev američkog ambasadora stigao je nakon žestokog sukoba koji je imao sa Aleksandrom Vulinom, a koji je počeo nakon što je ministar izneo kritike na račun SAD i Skota, optužujući ih da ne poštuju institucije Srbije. Ambasador Kajl Skot je tada kazao da ne zna kako da odgovori na izjavu ministra Vulina.

(Alo)

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Jok, nego tebi.

 2. hristina says:

  Vulinu resor odbrane! Da se i Skot "smiri"!

 3. Trifun says:

  Skot bi trebao da leti iz Srbije uskoro jer on ne postuje ni predsjednika SAD i svoje nadredene a kamoli nase institucije! Zar Tramo nije javno prglasio svoju politiku nemesanja u unutrasnja pitanja drugih drzava na sva zvona nekoliko puta? Tako je ustvari priznao da ti ambasadori ustvari djeluju nelegalno. Skot ne postuje medunarodne konvencije i rezolucije UN o diplomatskom djelovanju i izlazi iz okvira legalnosti. 100%

 4. Ivan Grozni says:

  Jos jedan spin AV. " Oni me pritiskaju a ja se nedam" Toliko providno da je postalo vulgarno.

 5. Miki says:

  Šta se ovaj svugde petlja ko pile u kučinu.Vodize ga kući bre.

 6. badi says:

  E baš ćemo da uradimo onako kako su se dogovorile poslaničke grupe i kako je mandatarka predložio. I u inat Vašingtonu i Briselu ćemo da pošaljemo naše vojnike u Letoniju, da budemo prvi na braniku civilizacije pred azijatskim hordama koje ugrožavaju naš način života i našu civilizaciju ljudskih i radničkih prava. Ako se Skotu ne sviđa, onda može da se žali Zajednici Srpskih Opština, koju mi, iz principa koji proizilaze iz našeg suverenog prava da donosimo političke odluke, nećemo da priznamo. Ma koliko nas Rama i Haradinaj molili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *