AMERIČKI ANALITIČAR: Sledi nam rat sa Rusijom i Kinom

AMERIČKI ANALITIČAR: Sledi nam rat sa Rusijom i Kinom

17 novembra 2014

Operation Enduring Freedom (OEF)Rat Amerike protiv Rusije i Kine počeće veoma brzo ako Barak Obama ne bude uklonjen sa mesta predsednika SAD, ocenio je Majk Bilington, ekspert azijske redakcije Executive Intelligence Review.

On je naglasio da je zapadna finansijska oligarhija sebi već postavila glavni cilj: da po svaku cenu zaustavi progres zemalja BRIKS.

Zamoljen da prokomentariše pogoršavanje odnosa između Moskve i Vašingtona, u čijem epicentru se proteklih dana našao i ruski biznismen Genadij Timčenko kojeg Zapad smatra bliskim Vladimiru Putinu, Bilington je rekao:

„Stvari realno nikakve veze nemaju sa Timčenkom. Čim je Zapad započeo napad na Rusiju – svrgnuvši legalnu vlast u Kijevu i dovevši na njeno mesto neonaciste – Obama je naredio svom državnom tužiocu Eriku Holderu da započne istragu protiv Timčenka. A ako taj čovek započinje istragu, njegova je obaveza da nešto „iskopa” – nezavisno od toga da li to „nešto” postoji ili ne postoji. Ovo što sada posmatramo samo je demonizacija Putina čiji se tempo pojačava, a njen cilj je da opravda to što se vlast SAD već odlučila za rat”.

Nije slučajno što je ukrajinski predsednik Petar Porošenko – odmah po završetku parlamentarnih izbora – objavio da neće poštovati primirje na istoku Ukrajine niti sporazume iz Minska.

„Ono u ime čega se sve radi – nema nikakve veze sa Ukrajinom. Radi se o očajničkim pokušajima finansijskih krugova Londona i Njujorka i njihovog potrčka Obame da ne dozvole Kini, Rusiji, Indiji i drugim zemljama BRIKS da stvore alternativu korumpiranom zapadnom finansijskom sistemu. Oni žele rat” – podvlači Bilington.

Prema njegovim rečima, sve što sada gledamo – samo je deo šire „slike”:

„I obojene revolucije i vojne pretnje – sve je to samo pokušaj da se opravda početak rata protiv Rusije i Kine. Taj rat će zaista uskoro započeti ako Obama ne bude otišao sa položaja predsednika SAD, ako ne bude uklonjen. Dakle: ako on ostane – dobićemo rat”.

Na traženje da dodatno razjasni zbog čega je Zapadu potreban rat sa Rusijom i Kinom, Bilington je precizirao:

„Sve je ubrzano i postalo vidljivije nakon julskog samita BRIKS na kojem je doneta odluka o osnivanju nove razvojne banke. Potom je Kina otvorila svoju Azijsku banku za razvoj infrastrukture. Tada je postalo jasno da svet ne želi više da se potčinjava diktaturi stroge ekonomije, privatizacija, otpuštanja sa posla. Zapadni finansijski sistem je – bankrot. Čak i zaposleni u bankama upozoravaju da su one na ivici krize koja će biti mnogo strašnija nego 2007. godine. A finansijski krugovi Londona i Njujorka nisu spremni na to da im ostatak sveta nađe alternativu. Zato su spremni za rat i u njega će se upustiti ako ne uspeju da zaustave Rusiju i Kinu. Ove dve zemlje nemaju nameru da se povuku, znači – nalazimo se na pragu rata“, tvrdi on.

AMERIČKI ADMIRAL: MORAMO DA PODIGNEMO BORBENU GOTOVOST

Američki vojni vrh opet ubeđuje javnost i Kongres SAD da ruska i kineska vojna moć postaju opasnost, ali nije lako razlučiti: gde prestaje realno zaziranje, a odakle počinje igra da se iz državnog budžeta za 2015. izvuče što više novca.

amenik predsednika Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD – admiral Džejms Vinefeld – objavio je da borbena gotovost zemlje mora da bude održavana na potrebnoj visini zbog narastajućeg vojnog potencijala Rusije i Kine.

Ukazavši da su u SAD upravo završeni međuizbori za Kongres, a da vrlo brzo počinje „duga predsednička trka”, Vinefeld je upozorio da Vašington, uprkos svemu, mora održavati „stratešku ravnotežu”. Pri tom je naglasio:

„Budemo li mudro postupali, možemo dostići – dok još nije kasno – ravnotežu koja će biti povoljna po nas. A ako ne budemo, suočićemo se sa posledicama”.

Vodeće države kao što su Rusija i Kina, dodao je Vinefeld, ne sede skrštenih ruku. Ruska agresija na Ukrajinu nije jedini primer za to.

„Štiteći saveznike, mi smo uvek računali na svoju nadmoć u sili i mogućnostima u celini. Međutim, sada je ta nadmoć u opasnosti. I Rusija i Kina investiraju u nove vidove naoružanja, uključujući visokoprecizno, kao i u stelt-tehnologije, bespilotne tehnologije i jačanje svojih mogućnosti u kosmosu i sajber-sferi. Naravno, i modernizuju svoje nuklearne snage”, podvukao je Vinefeld.

Admiral je posebno naglasio da Amerika ne modernizuje svoje oružane snage onom brzinom kojom bi to bilo potrebno.

KONGRESMENI: OBAMA DA PREKINE SARADNjU SA RUSIJOM

Trebalo bi podsetiti da su šef odbora Kongresa SAD za pitanja oružanih snaga Hauard Mekoun, predsednik pododbora za strateške snage Majk Rodžers i rukovodilac pododbora donjeg doma za taktičke vazdušne i kopnene snage Majkl Terne – obratili su se predsedniku SAD Baraku Obami sa pozivom da potpuno prekine svaku saradnju sa Rusijom.

Kao razlog su naveli – postavljanje na Krimu nosača taktičkog nuklearnog oružja.

Prema tvrdnji uticajnih kongresmena, početkom avgusta ruske vlasti su donele odluku o prebacivanju na Krim bombardera Tu-22M3 i operativno-taktičkih raketnih sistema „Iskander-M“, koji imaju mogućnost da ispaljuju krstareće rakete R-500 visoke preciznosti, koje su, između ostalog, opremljene nuklearnim bojevim glavama.

Podloga za izjave američkih kongresmena je zaista bogata. Vašington već nekoliko godina optužuje Moskvu za kršenje Dogovora o RSMD. Prošle godine su kao povod za to poslužila ispitivanja baš R-500.

KOMENTARI2 komentara

  1. zuba zubic says:

    Uvek traze "povod" da nekoga napadnu, nije potrebno nabrajati, gde koga,sada imamo novu pricu, pojavili se I udruzili novi klinci na bloku, zube izbacili, stari siledzija se ukenjao, pa igra na zadnju kartu.RAT. Lovu ce da izgube, valuta se menja ( Husein a posle I Libija) najavili su da ce naftu da prodaju samo za njihov zlatni dinar. Kadafiju je Evropa bila duzna da usi otbadaju,obojica su zavrsili zalosno, a sve zbog love.Kada Ameri pocnu da jedu jedni druge, bice kasno, zato je rat neminovan (otmi ako mozes, Rusija I Kina nisu Irak ili Libija)unistice ceo svet sa njihovom propascu. Zao mi je potomstva.

  2. Ljubomir Gjurceski says:

    Ako narodi koji zive u tim zapadnim zemljama i Amerikanci misle da nestanak sveta je u njihovom interesu eto im> Oni zele svi da rade za njih a oni da sede i samo da uzimaju dnevnu dozu kokaina. Banda koja se mora voeno poraziti. Druge mu nema, jer tamo su oni za ovih 70 godina stvprili generacije koje se lako mogu kontrolisati i lagati preko medija. Jer je neko na zapadu ili u Ameriku odgovarao zato shto u Iraku nije bilo niklearno oruzje? A njihovi narodi su zbok toga i odobrili taj nelagalni cin agresije. Zna se taa bagra kako laze svoj narod. Izaziva begalskih kriza, baca bombe na civile, ubija masovno i trguje ljudskim organima, naoruzava teroriste i narkomane koji ratuju za njih, silovaju neduzne zene ma i gde da bilo i td.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *