АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР застрашује народ на Балкану са Путином!

AMERIČKI ANALITIČAR zastrašuje narod na Balkanu sa Putinom!

18 oktobra 2016

serwer-daniel 435

Analitičar i profesor na Univerzitetu Džons Hopkins, Danijel Server smatra da posle izbora u Crnoj Gori postoji snažna podrška za pristupanje zemlje NATO-u i EU.

– Izgleda mi kao da je NATO pobedio. Pobedu je odneo Đukanović, mada ne toliko veliku koliku je možda želeo, ali je pobedio. Imaće prvi šansu da formira vladu i biće mu potrebna koalicija, za šta ima mnogo opcija – kazao je Server za Glas Amerike, prenosi RTCG.

Smatra da bi vlada DPS-a s manjinskim strankama bila stabilna.

– Ne vidim razlog zašto to ne bi bio slučaj. Čini mi se da je većina manjina u Crnoj Gori ne samo prihvatila Đukanovića, već je i srećna sa idejom da Crna Gora bude članica NATO-a, što vide kao garanciju određenog nivoa pristojnog tretmana jer je NATO klub demokratija koje na ispravan način tretiraju svoje manjine – ističe Server.

Napominje, međutim, da u Crnoj Gori dalje postoji protivljenje evroatlantskim integracijama.

– Protivljenje su u velikoj meri podstakli Rusi, koji pokušavaju da spreče pristupanje Crne Gore NATO-u i istovremeno da upozore Srbiju protiv učlanjenja. Međutim, izgubili su. Reč je o jasnom i nedvosmislenom gubitku Vladimira Putina, ali očekujem da će nastaviti da pokušava da izazove probleme u Crnoj Gori – smatra Server.

Veruje da će zvanični Vašington da bude uglavnom zadovoljan onim što se dogodilo.

– Nadam se da će da nastavi s ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u. Znam da Crna Gora želi da to bude urađeno na zasedanju Kongresa posle izbora u SAD, a pre okupljanja novog saziva. Sumnjam da će to biti moguće, ali ako jeste voleo bih da se to dogodi – zaključio je profesor.

 

KOMENTARI5 komentara

 1. Vujadin says:

  Klempo soli pamet, ima uši ko satelitske antene.

 2. Goran says:

  Svijet je prepun ovakvih trecerazrednih sarlatana koji su za saku dolara spremni da izjave sto god mu se napismeno dostavi. O kakvom to on otporu pise o protivljenju evroatlantskih integracija !? On i svi ti navodni specijalisti za Balkan , su vrlo dobro upoznati sto narod CG i Srbije zeli , kai i to da je to jedan narod a ne 2 kao sto se to od raspada Yu zeli prikazati.

 3. Kulak says:

  On ko Gari Weinstein (tzv. Kasparov).A šta ćeš kumašine,Židov ostaje Židov.

 4. Portopranco says:

  Ovi klempo veze nema. Putin? Putin je dobio.

 5. Kulak says:

  Putin mete pod sa klempom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *