АМЕРИЧКИ АПАЧИ СЛЕТЕЛИ У ХРВАТСКУ, ЧЕКАЈУ СЕ ИЗРАЕЛСКИ Ф-16: Србија има моћан одговор (ВИДЕО)

AMERIČKI APAČI SLETELI U HRVATSKU, ČEKAJU SE IZRAELSKI F-16: Srbija ima moćan odgovor (VIDEO)

7 novembra 2018

Sedam borbenih helikoptera tipa AC 64 Apač sletela je u Vazduhoplovnu bazu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva na zagrebačkom Plesu.

Ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je SAD ključni partner i saveznik Hrvatske na području odbrane, a sletanje američkih helikoptera u sklopu njihovog putovanja prema vazduhoplovnoj bazi u Grčkoj je potvrda tog prijateljstva, navodi Hina.On je naglasio da je hrvatska vojska u procesu prelaska na zapadnu tehnologiju, pa je poseta američkih helikoptera prilika da se piloti i osoblje bolje upoznaju s njom. Reč je o borbenim AH-64 Apač helikopterima koji koriste modernu tehnologiju i širok spektar naoružanja u raznim borbenim misijama.

Krstičević je podsetio da je Hrvatska uvela u upotrebu helikoptere Kiowa Warrior američke proizvodnje, a od 2020. u upotrebu će ući prva dva helikoptera Blackhawk koje su SAD donirale Hrvatskoj. To je dobro za naše pilote i tehničare, dodao je on.

Novinari su pitali hrvatskog ministra kada će biti potpisan ugovor između Hrvatske i Izraela o kupovini polovnih aviona F-16, a Krstičević je odgovorio kako radne grupe predano rade na ugovoru. „Sve treba dobro analizirati i napraviti dobar ugovor. Kad se zatvori taj proces, onda će se ugovor potpisati, a bitno je da struka sve raščlani“, kazao je.

Krstičević je naveo da je plan da 2020, kada Hrvatska bude predsedavala EU, prva dva takva aviona polete s hrvatskim pilotima.

Među vojnim ekspertima posednjih meseci vode se polemike koje su letelice moćnije, hrvatski apači i F 16 ili srpski mogovi 29 i helikopteri MI 35!

Pogledajte i 10 najboljih helikoptera na svetu!!!

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad says:

  ove kiowa helikoptere sto imaju hrvati, to je proizvodna serija za sitne diktatore, ono gadjanje infdijanaca i pobunjenih seljaka sa motikama.apaci su ozbiljniji helikopteri ali pošto smo ih poobarali onomad po prokletijama i bosni, čisto sumnjama da su uspeli da ih bitno poboljšaju, znači sve u svemo amerikanci prodaju OTPAD ustašama , a ovi se ložeda sum moćmi , kakva će to zezalica da bude kad krenu na nas biže smešno.Jer hrvatska se naoružava samo sa jednim razlogom a to je napad na nas, oni spremaju rat protiv nas a odredjena grupa u americi ih pali da to treba da urade.Kada zgazimo mafiju na kosovu ODMAH će ujkice da se ubace u priču i da nas napadnu , to je u stvari "strateški" plan ali mislim da su ozbiljno pogrešili u proračunu negde u americi, nije to vašington, tamo više niko ne naredjuje i nem kontrolu.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Dok im te stare kante F16 stignu u KROmanjoniju, ta 2 komada 2020., pa ostatak, pa dok uvežbaju i kupe ostalo naoružanje da bi napali RS, u KROmanjoniji će ostati ni 2 mil.stanovnika. Sada ih je tamo oko 2,7 mil.ali emigracija je sve brža a uskoro i bankrot, a tek će to ubrzati emigraciju; ostaće im samo penzioneri i paraziti, samo je pitanje od čeka će paraziti u državnom aparatu da uzimaju plate ???

   • Željko says:

    @živoder iz Oseka i Ovčare Život bi vi dali za hrvatskom putovnicom i za radom u Njemačkoj za 2 tisuća eura neto!!

    • Rock The Casbah says:

     E moj jadniče! Jedinu želju koju imam u vezi hrvatskog pasoša je da ubrišem sa njim pozadinu! Hartija jeste malo tvrda ali zato odlično upija...

    • Velika Metla says:

     željko,a šta će vatikanoid nego da laže! Moj komšija ima sina koji radi u Nemačkoj kao vozač hitne pomoći,i primi na kraju meseca neto 1100 evra! Tako da je prinuđen da mora raditi još par dana u nedelji da bi svojom platom podmirio obavezne troškove! Toliko o 2000 "tisuća",i to neto!

 2. raikkonen says:

  ja mi35 nevidoh u srbijii..kad ga budu doveli i to u dvocifrenom broju (30-50))mozemo da pricamo o suparnistvo tih dveju letilice...a sto se tice kiowe...to je helikpter od kartona..morkom ga mozes raspaliti i ode on u tri lepe....

 3. Deda Micko says:

  Jevreji naoruzavaju Hrvate, zato sto ne vole nacizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *