АМЕРИЧКИ АВИОН И ДРОН КОД КРИМА: Активност борбених авиона забележена и на…

AMERIČKI AVION I DRON KOD KRIMA: Aktivnost borbenih aviona zabeležena i na…

11 januara 2019

Izviđački avion Boeing RC-135V i bespilotna letilica RQ-4B Global Hawk obavili su izviđačke letove u blizini Krima i obale Krasnodarskog regiona.

Prema podacima rresursa za monitoring letova Plane Radar, 11. januara ujutro Global Hawk je poleteo iz vazdušne baze u Italiji, preleteo je vazdušni prostor Grčke, Bugarske i Rumunije, a zatim izvršio izviđanje na liniji razgraničenja u Donbasu.Nekoliko sati kasnije, on je počeo da kruži duž obale Crnog mora. Američki izviđački avion je takođe odleteo do ruskih granica. Počeo je da istražuje prostor uz obalu Crnog mora, približio se obali nedaleko od Novorosijska, a zatim se vratio na matični aerodrom, prenosi Plane Radar.

Rusko ministarstvo odbrane više puta je apelovalo na Vašington da odustane od takvih operacija, ali je Pentagon odbio.

Aktivnost stranih izviđačkih aviona i bespilotnih letelica u blizini ruskih granica je nedavno značajno povećana. Oni su primećeni ne samo kod Krim i Krasnodarskog kraja, već i blizu zapadne granice Rusije.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. cerovic says:

  da su rusi ovolike fukare i misevi, nisam znao, jos maalo letece im nad uralom. bruka!

  • Miraš says:

   Zar je moguće da ovde na Balkanu ima baš tako drastično glupih? Nije uzalud nastao onaj stari izraz "muško pa glupavo".

 2. A akoM says:

  Pa,lete u međunarodnom prostoru,u čem je problem?!?To i Rusi rade drugima,pa i USA!

 3. Miraš says:

  U strateškom smislu Crno more je puno značajnije za Rusiju nego za SAD i NATO zemlje!!! Preko njega Rusija ima najbližu vezu sa Sredozemnim morem i praktično to je njen jedini tj. najvažniji izlaz na topla mora. Zatim tu su ruski gasovodi, putevi kaspijske nafte, itd. Strateški značaj celog crnomorskog regiona je ogroman, nije slučajno da žarište sukoba najpre bila je Gruzija, zatim Ukrajina. Posle toga obadve zemlje saradnice okupatora izgubile su deo crnomorske obale, Gruzijaje izgubila oko 200 km obala Abhazije, a Ukrajina je izgubila 750 km crnomorske obale gubitkom Krima. Gruzija je postala manje značajna za NATO, pa i zato kauboji i britanci grčevito mamuzaju Ukrajinu. Zamislite da u Ukrajini dobije vlast neki novi Bogdan Hmeljnicki te da Ukrajina postane autonomija u sastavu Rusije - 86-ti subjekt Ruske Federacije. U tom slučaju talasokratskim (pomorskim) atlantističkim osvajačima od crnomorskih zemalja ostale bi na raspolaganju samo Rumunija i Bugarska, a sa Turskom već i ovako ne mogu da računaju. ... U delu obale Crnog mora blizu Novorosijska ( istočni deo Crnog mora), koju su sada takodje nadletali nalaze se dve važne kompresorske stanice "Ruskaja" za Turski tok, i malo južnije "Beregavaja" za Plavi tok. Dvesta godina unazad velike sile pokušavaju da ograniče Rusiji izlazak na Crno more i njegovo korišćenje sve sa ciljem da ograniče razvoj Rusije i da izazovu njeno slabljenje. ... Šta žele sa ovim špijuniranjem da postignu? Istražuju i traže slabe tačke da bi što uspešnije kreirali veći incident u Crnom moru. Posle toga zna se da po konvneciji iz Montrea državama koje su u ratu sledi zabrana izlaska njenih ratnih brodova iz Crnog mora kroz Bosfor prema Egeju i Sredozemnom moru. Bosforski prolaz baš je usko grlo, širok je svega 700 metara, pretpostavljam da njega vide kao zgodno mesto za zaustavljanje Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *