АМЕРИЧKИ АВИОНИ БЛИЗУ ГРАНИЦЕ СА СРБИЈОМ: Шта то сејач смрти Ф-16 ради изнад Славоније!? (ВИДЕО)

AMERIČKI AVIONI BLIZU GRANICE SA SRBIJOM: Šta to sejač smrti F-16 radi iznad Slavonije!? (VIDEO)

6 aprila 2019

U sklopu poseta pripadnika nacionalne garde Minnesote bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti Eskadrile borbenih aviona u subotu su imali zajedničko letenje s pilotima višenamenskih borbenih aviona F-16 Nacionalne garde Minnesote, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske.Pilote su uoči leta posetili potpredsednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, ambasador SAD u Hrvatskoj Robert Kohorst, te vojni izaslanik SAD u RH Robert Maters.

Piloti Eskadrile borbenih aviona su s dva MiG-a 21, a piloti „148. Fighter Winga“ s dva aviona F-16, na prvom zajedničkom letu uvežbavali taktičko presretanje i temeljne manevre vazdušne odbrane iznad Slavonije.

Amerikanci će u poseti Hrvatskoj biti do 8. aprila 2019. godine.

KOMENTARI6 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Bolje da su tuđmanovcima doneli nešto hrane da ih prehrane, da ne moraju da kopaju po kontejnerima i tako ekspresno iseljavaju, jer kako su krenuli za 15 godina u KROmanjoniji neće ostati ni 1 tuđmanovac.

 2. pravda says:

  Hrvatska nikad nije bila drzava,a dace Bog pretace da postoji. Nemoze se sreca graditi na SRPSKOJ nesreci. E pa Tudjmanovci Srbi su vam dva puta spasili ledja ,a vi ste ih pobili , e pa toga vise nema .Naucili su vasi sadasnji prijatelji kakviste ,tako da ce vam uzetim meru tacnu meru. G0toviste nema vas vise ADIO. Priznali ste KOSOVO ,e takocemo i mi priznati odvajanje ISTRE i DALMACIJE ,UZECE ITALIJA AHHHHHAAAA. Zbogom Tudmanovci.

 3. XXX says:

  Sto ce vam takvi komentari kao "sejaci smrti" ? Da prepadate narod? Obicni lovacki avioni koji su vec u servisu nekoliko decenija. Koja je to Hrvatska sila da se plasimo? Pa neka ima i 100 takvih aviona!

 4. samostalan says:

  Amerikanci vezbaju sa Hrvatima, a Srbi vezbaju sa samima sobom. Zamislite slicnu vezbu srpske vojske sa ruskim avionima. Nema sanse, Rusi su nas prodali za dolar.

 5. dinki says:

  Uče ih kako bolje da gađaju civile,nekolike baterije s-400 vježbali bi oni samo rulanje po pisti.

 6. triglav says:

  lovac traži divljač?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *