АМЕРИЧКИ АВИОНИ поново ушли у ваздушни простор Венецуеле

AMERIČKI AVIONI ponovo ušli u vazdušni prostor Venecuele

28 jula 2019

Američki izviđački avioni još jednom su ušli u vazdušni prostor Venecuele, saopštila je na tviteru strateška komanda Oružanih snaga republike.

„Danas su još jednom američki špijunski avioni ušli u zonu, pod kontrolom Venecuele, kršeći vazdušnu bezbednost i međunarodne sporazume. SAD nastavljaju otvoreno da vređaju našu državu“, navodi se u saopštenju.Ovo nije prvi slučaj narušavanja vazdušnog prostora Venecuele poslednjih nekoliko dana. Venecuela je 19. jula primetila avion koji je leteo sa severozapada Karipskog mora prema Majketiji, nedaleko od Karakasa. Pokušaj da se stupi u kontakt s njim bio je bezuspešan, nakon čega ga je venecuelanski avion ispratio do izlaska iz regiona.

Južna komanda američke vojske saopštila je tada da je venecuelanski Suhoj 30 agresivno pratio američkog lovca, tvrdeći da je bio na „nebezbednoj udaljenosti“, a sada za incident SAD okrivljuju Rusiju, i to za neodgovornu podršku Karakasu.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera says:

    Jevreji su stvorili ameriku komandujuci engleskom. Sada tu njihovu zombiranu ameriku koriste za porobljavanje ostalih drzava u svetu. Sve porobaljene zemlje su u nato legijama i prateci sastav natoa, saznavacete koje nove zemlje su postale cionisticko roblje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *