Амерички дипломата убио супругу која је требало да ради у амбасади у Србије

Američki diplomata ubio suprugu koja je trebalo da radi u ambasadi u Srbije

10 juna 2019

Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu i potom izvršio samoubistvo, a prema pisanju američkih medija, okidač je bilo saznanje da je ona prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu i da je planirala sa sobom da povede decu.

Bračni par je bio pred razvodom koji je trebalo i zvanično da se okonča u petak. Do toga, međutim, nije došlo.Pre zakazanog saslušanja, policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na severozapadu Vašigtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa (51) koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno telo njegove supruge Lole Gulomova (45).

Veruje se da ju je Rif usmrtio pre nego što je presudio sebi, piše „Vašington post“, a prenosi Blic.

Sudski spisi pokazuju da se Rif razbesneo kada je saznao da je Gulomova prihvatila četvorogodišnji mandat u Beogradu, počevši od leta 2020. i da je nameravala sa sobom da povede njihove dve ćerke.

Gulomova i Rif bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije „Džons Hopkins“ i venčali su se 2000. godine. Imali su dve ćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tokom pucnjave.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili sa poslednjeg zajedničkog zadatka u inostranstvu. Na kraju, Gulomova je podnela zahtev za razvod.Sudija je u martu odobrio razvod braka nakon što je Rif više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad decom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Rifov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatno obaveštenje.

Gulomova je rodena u Tadžikistanu, gde se nekada bavila plesom. Prema rečima prijatelja, njena porodica živela je širom sveta, a sestra u Njujorku.

U biografiji koju je dostavilo Ministarstvo trgovine navodi se da je pomagala žrtvama uragana Katrina, dok se kasnije pridružila NASA. Jedno vreme boravila je u američkoj ambasadi u Moskvi, gde je pomagala rad Međunarodne svemirske stanice.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Dobio američko (ne)vaspitanje! Ovako mu se i država ponaša po svetu,agresivno,posesivno,banditski,razulareno,bahato....!

    • Varjaška Rus says:

      Preterao je, nestaško. Dobiće opomenu za ubuduće. Ipak je on "posebna" the nacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *