АМЕРИЧКИ ДНЕВНИ ЛИСТ ПРИЗНАО: Украјински добровољци су нацисти!

AMERIČKI DNEVNI LIST PRIZNAO: Ukrajinski dobrovoljci su nacisti!

11 marta 2015

45635 Nazi Ukraine 3454Uticajni američki list „USA Today“ je poslao svog novinara u Ukrajinu koji je istražio temu prisutnosti nacizma kao ideologije među borcima u ukrajinskim snagama i napravio intervjue sa dobrovoljcima u ukrajinskom puku „Azov“.

Inače, „Azov“ je najpoznatiji dobrovoljački puk ukrajinske vojske, pretežno sastavljen od dobrovoljaca, a među njima ima i građana Hrvatske.

Američki list je objavio tekst pod naslovom „Među ukrajinskim dobrovoljcima ima nacista!“.

Kako navodi američki list, jedan od dobrovoljaca puka „Azov“ pod imenom Aleks nosi kapu sa znakom Tore što je simbol koji su koristili nacisti za vreme Drugog svetskog rata.

„Ja sam nacista!“ – kaže Aleks za američki list „USA Today“ i dodaje da je više od pola dobrovoljaca puka „Azov“ istog opredeljenja kao on.

„Više od pola puka su fašisti.“ – priča Aleks američkom novinaru.

Pukovnik Aleksej Nozdračev iz generalštaba armije Ukrajine međutim tvrdi da u puku „Azov“ nema nacista i fašista, nego da su to „patriote“, navodi list.

„U slučaju da pronađemo huligane tog tipa među našom vojskom, oni će biti izbačeni.“ – tvrdi pukovnik Nozdračev.

Andrej Bilecki, komandant puka „Azov“, izjavio je da socijal-nacionalizam, što je bila zvanično deklarisana ideologija Hitlerove partije, za ukrajinski narod znači očuvanje „arijevskih vrednosti ukrajinske nacije“.

Podsećamo, pripadnici puka „Azov“ su ozloglašeni nacisti i redovno putem društvenih mreža dele fotografije sa Hitlerovim fotografijama, nose kukaste krstove i šlemove sa SS oznakama i veličaju Stepana Banderu, ukrajinskog Hitlerovog saveznika iz perioda Drugog svetskog rata.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. z-i says:

    Juuuuu sta rece Baba Sera,priznala da su nacisti sa ukrajincima juuuuu baba sero sta rece to da narod sveta pametno ne poveruje juuu jjjuuuu kuku nama ne usavrsenima.Glupi smo pa ne vidimo kolko ste providni.

  2. ARTILJERAC says:

    Ma ne mogu da verujem da su shvatili debili američki.

  3. Za Srbiju says:

    Kakve to veze ima? Sutra će da napišu da su to borci za slobodu. Zar smo zaboravili kako su prošli šiptarski teroristi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *