АМЕРИЧКИ ДОЛАР НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ 2015!

AMERIČKI DOLAR NEĆE PREŽIVETI 2015!

15 juna 2015

Dollar 1324534564dr Jim Willie

Silver Doctors

31. maj 2015.

AMERIČKI DOLAR NEĆE PREŽIVETI 2015!

Napomena prevodioca: Gro ovog teksta je objavljen od strane dr Jim Willie-a 28.01.2015. na vebsajtu „Silver Doctors”, koji je 31.05.2015. odlučio da tekst obnovi sa manjim izmenama i dopunama, i to zbog trenutne situacije u Grčkoj, koja je pred bankrotom, koja se polako okreće ka Rusiji i BRICS savezu, i koja bi mogla da postane katalizator raspada Evrozone i Evropske unije. Primera radi, i Italija i Španija imaju spoljne dugove koji iznose više od dva biliona dolara, za svaku zemlju pojedinačno.

Osnovno je da je naslov teksta izmenjen, i da je u tekstu data konstantacija da „Američki dolar neće preživeti ovu godinu“. Tekst je preuzet, između ostalih, i od strane Max Keiser-a, poznatog finansijskog analitičara, koji ga je objavio na svom vebsajtu www.maxkeiser.com.

Čitaoci se podsećaju na analize svetski poznatog ekonomskog analitičara Lyndon LaRouche-a, koji je otvoreno izneo da sve što može da spasi Anglo-saksonski finansijski sistem jeste raspad Rusije i pljačka Sibira i Kaspijskog regiona. U tom kontekstu treba i gledati na puč koji je februara meseca 2014. godine izveden u Kijevu od strane NATO članica, gde je cilj bio da se Ukrajina uvede u NATO i Evropsku uniju, kako bi bila upotrebljena kao odskočnica za razbijanje Rusije. Plan je, na užas i zaprepašćenje zapadne finansijske i političke elite, propao, uz dodatno zaprepašćenje da je Rusija uspela da povrati Krim. Rezultat toga jeste da se svet sada polarizuje u dva vojno-političko-finansijka tabora, Rusija-Kina i BRICS savez s jedne strane, i SAD-EU-NATO s druge strane, uz konstantaciju da zapadna grupacija nikad nije bila slabija nego što je sada, jer je unutar Evropske unije došlo do masovnog nezadovoljstva stanovništva ekonomskim stanjem, dok unutar same elite u EU dolazi do polarizacije, gde su bankarski i politički centri ostali pro-američki nastrojeni, dok industrijski počinju da se okreću ka Rusiji i BRICS savezu. U korespondenciji sa prevodiocem ovog teksta, dr Jim Willie je potvrdio da očekuje potpuni raspad NATO pakta.

Prema zapadnim analitičarima, vojni sukob Zapad – Istok će zavisiti isključivo od stanja zapadnih fijat valuta (dolara i evra, koji se masovno štampaju bez pokrića), kao i od očekivanog postavljenja ruskog S-500 raketnog sistema, najsavršenijeg u svetu, koji će biti u stanju da uništi sve zapadne raketne projektile ukoliko bi isti bili upereni ka Rusiji. Postavljenje S-500 raketnog sistema bi Rusiju hermetički zatvorilo kako prema klasičnim vojnim letelicama, tako i protiv krstarećih i raketnih sistema uperenih ka njoj, čemu su na Zapadu svesni. Prema istim analitičarima, godina 2015. može lako biti presudna, kako u pogledu svetskih finansija, tako i u pogledu eventualnog vojnog sukoba na relaciji Zapad-Istok.

* * * * * *

Nešto veliko, grozno i nezgodno nailazi našim putem.

Ova godina će ostati zabeležena u istoriji kao izuzetno brljiva, izuzetno haotična i izuzetno bitna u pogledu pada američkog dolara.

Godina 2015. će ostati poznata kao godina pada američkog dolara uz puni „vatromet“.

Uz pospešivanje trenutnih događaja koji su u toku i koji su evidentni, pritisci će nastaviti da se umeravaju prema čitavom „dvoru Kralja Dolara“, “, kao i protiv korumpiranih finansijskih utvrđenja na Wall Street-u (tj. Njujorku), kao i u finansijskom centru Londona (tj. City of London), koji su košnice kriminalnih sindikata.

AMERIČKI DOLAR NEĆE PREŽIVETI OVU GODINU.

Tokom poslednjih meseci 2014. godine, i tokom bezbroj događaja, predočili smo stav da kako januar mesec bude odmicao, a  negde krajem meseca i ulaskom u februar, da će globalne finansijske strukture poćeti da pokazuju veliki napor, rasprostranjene poremećaje i moguće znakove pukotina u samom raspadu. Ove naše prognoze su jasno predočene i ponavljane. Čak je i sadašnji tok događaja bio šokirajući, i to uprkos našim iznetim očekivanjima.

Naše prognoze su se pokazale tačnim.

Remetilački događaji i tempo sistemskog raspada će svakako da se nastavi. Ova godina će ostati zabeležena u istoriji kao izuzetno neuredna, izuzetno haotična, i izuzetno važna za pad američkog dolara.

Godina 2015. će ostati poznata kao godina pada američkog dolara uz puni „vatromet“, i to u tandemu sa finansijskim padom Ukrajine i evropskom ponavljanju poraza kod Waterloo (dupla aluzija, kako na poraz Napoleona 1815. godine kod Voterlua, tako i na propast evra).

Događaji koji su u toku zaslužuju naglašavanje, jer svaki od njih  daje ogromne nagoveštaje i posledice:

1) Rusija je skočila sa „prikolice“ koju je vukao petro-dolar. Njeno trgovanje naftom više neće biti zasnovano na deponovanju američkih dolara od prodaja. Umesto deponovanja, dolari će istog momenta biti zamenjeni za rublje. Može se očekivati da će jedna svota biti zamenjena za kineske juane, a radi bilateralne trgovine sa Kinom. Ruski nastup je integralni deo samog pada petro-dolara. Njihova reakcija na sankcije predvođene od SAD.

2) Švajcarska je skinula „klin“ koji je vezivao njihov franak za evro. Njihova Centralna banka je više od tri godine održavala gomilu „kašaste“ papirnate evro valute u iznosu od nekih 800 milijardi evra. Situacija je postala neizdržljiva (kako zbog štampanja evra bez pokrića, tako i zbog držanja ograničene količine evra u fizičkom obliku, odnosno dobar deo je registrovan samo na papiru). Takođe, Švajcarska je koristila američki dolar za trgovinu „meničnog“ zlata, odnosno za tranzakcije zasnovane na menicama, gde se zlato nije koristilo u fizičkom obliku. Isto zlato je videlo više „gospodara“, i rezultat toga je da je Švajcarska „otvorila vrata paklu“, jer se našla u situaciji da dokaže vlasništvo nad zlatom koje više ne postoji. Sada se situacija preokreće, odnosno dolar se više neće koristiti za menične tranzakcije, niti će se menice više koristiti, već će se primeniti ruski metod kupovine „živog“ zlata (Rusija je samo tokom decembra meseca 2014. godine kupila dodatnih 22 tone „živog“ zlata).

3) Grci su se spremili za izlazak iz Evropske unije i za bankrot svog duga. Prkosna Siriza politička stranka je dobila svoj mandat na izborima. Mogu se očekivati oštri poremećaji. Grci mogu odštampati dodatni novac kako bi isplatili svoj spoljni dug, što bi bila ironična pravda. Mogu se očekivati velike posledice unutar Grčke u pogledu Evrope, i to istovremeno dok Rusi nude Grcima, kao „šargarepu“, izgradnju gasovoda. Sa dolaskom gasovoda, grčkoj naciji će doći i dragocene finansijske dobiti. Oni će, skoro sigurno, NAPUSTITI Evropsku uniju. Uskoro će otpočeti sa izvozom poljoprivrednih proizvoda Rusiji, što će pospešiti njihovu ekonomiju.

4) Evropska Centralna banka je obelodanila detalje svojih najnovijih mahinacija vezanih za ‘QE’ – ‘Quantitative Easing’ (tj. za štampanje novca bez pokrića, a kako bi se spasle vodeće banke, koje gledaju u bankrot, i to sve bez izuzetka). Došlo je do sukoba između Centralne banke EU i nemačke Bundesbanke. Ubeđeni smo da će Nemačka napustiti Evropsku uniju, da će iza sebe ostaviti evro, i da će naposletku napustiti NATO. Usprotivljavanje odluci Marija Dragija za ‘QE’ nastup će dovesti do stvaranja velike krize unutar Evropske unije.

5) Kralj Abdulah, vladar Saudijske Arabije, je preminuo i za kraljevsku porodicu dolazi do tranzicije u vlasti. Nasleđen je od strane princa Salmana, koji pati od senilne demencije, i koji će imati užasne muke da zadrži vlast. Bitka za nasleđe je započela, jer se suparnička plemena grabe za moć, i to pošto su decenijama bila obespravljena. Događaji unutar granica Saudijske Arabije će se intenzivirati, postaće nasilni, i dovešće do poremećaja.

6) Angela Merkel je Rusiji ponudila trgovački savez, koji odbacuje američku inicijativu za formiranje TTIP trgovačkog pakta (tj. za Tranz-Atlantsko trgovačko i investiciono partnerstvo, koji bi ujedinilo ekonomije SAD i EU). Ironija je u tome što je Angela Merkel predložila potpuno istu stvar koju Rusija i Kina razvijaju poslednjih dveju godina, a što je poznato kao Evroazijska trgovačka zona). Nemačka gleda na put koji vodi ka izlasku iz Evropske unije.

7) Nemački finansijski nadzorni organ BAFIN „nije“ otkrio nikakve mahinacije na tržištu zlata od strane Deutsche Banke. Stao je na stranu Banke (i pored toga što je dobro poznato da je Deutsche Bank korišćena od strane Londona i Njujorka za mahinacije na tržištu zlata). U Nemačkoj sada imamo dva protivnička tabora. Političari su pod dominacijom bankarske elite, i pored toga što veliko nezadovoljstvo dolazi iz kabineta ministara. S druge strane, industrijski tabor, koji drži trgovinu u rukama, želi da izbegne široke ekonomske štete. Savezništvo sa Amerikom više ne ide u prilog Nemačkoj. Industrijski tabor će na kraju pobediti, ali tek posle ogromne bitke i mnogih nepoznanica koje će tek doći.

8) Švajcarsci su u Cirihu otvorili glavni centar za trgovinu u kineskim juanima. Doćiće do interesantnog nadmetanja, jer će London, Cirih i Frankfurt da se nadmeću za kineski finansijski priliv izražen u juanima. Dok London poseduje finansijsku tradiciju a Cirih prestiž, Nemci su, s druge strane, lično odabrani od strane Kremlja i Pekinga da služe kao kolevka, a ujedno i kao centar za povezivanje Evrope sa Azijom. Industrijske veze sa Rusijom i Kinom će se protezati preko Nemačke, zajedno sa ogromnom, rastućom trgovinom i investicijama.

9) Detalji Gaspromovog gasovoda kroz Tursku, a preko Crnog mora, su obelodanjeni, uključujući i izvozne kvote. U jednom brilijantnom potezu, Gasprom je odlučio da iznenada, i to neočekivano, prekine sa izgradnjom gasovoda preko Ukrajine. On neće prolaziti preko Istočne Evrope, koja je videla  primenu podmićivanja, pretnji i korpumpiranih poslovnih metoda od strane Vlade SAD, a kako bi se blokirala izgradnja. Umesto toga, gasovod će prolaziti preko Turske, sa obelodanjenim čvorom na grčkoj granici. Gasovod se sada oslovljava kao „Turski Protok“. Sama izgradnja će trajati 18 meseci. U međuvremenu, evropske nacije će morati da se izbore kako bi našle način za povezivanja sa gasnim linijama, a ujedno kako bi izbegle razbijene olupine svog lutajućeg, razarajućeg saveza sa SAD.

10) Ekonomija SAD je zaglibljena u jednu moćnu, višegodišnju ekonomsku recesiju. ‘QE’ nanosi dodatnu štetu na ovo ekonomsko pogoršanje. Veliki broj poznatih korporacija pravi neverovatno velike, zaprepašćujuće rezove u broju zaposlenih službenika, a poslednji slučaj je sa IBM. Velike banke i energetske firme dominiraju u takvim vestima.

Kao dodatak na gore navedene događaje, američki i kanadski sektor koji se odnosi na „shale” (tj. „škriljac“) eksploataciju nafte i gasa se zatvara (tu se misli na kontroverzno bušenje naftnih i gasnih polja korišćenjem vode i hemikalija, što je naišlo na svetsku osudu, jer su posledice za ekologiju i zdravlje krajnje negativne). Finansijska implozija za „škriljac“ industriju je na pragu (napomena: stvorena je tragikomična situacija, jer su troškovi „škriljac“ bušenja nafte i gasa bili veći od samih profita prodaje nafte i gasa).

Godina 2015. je započela sa jako nestabilnom „eksplozijom“, baš onako kako se i očekivalo. Primetićete da se nijedan od navedenih događaja ne odnosi na BRICS savez.

Njihov pokret (tj. BRICS savez) će podstaći globalni pokret za povratak zlatne osnovice za svetske valute. Pošto anglo-američki bankari kontrolišu finansijski sektor FOREX valuta, suverenih obveznica i bankarskih sistema, Istok će napraviti solidan progres u vraćanju zlatne podloge, koja je momentalno blokirana od „rampi“ koje su postavljene radi blokade normalnog protoka svetske trgovine (tj. „rampe“ su postavljene od strane privatnih banaka, koje ne žele da vide povraćaj zlatne osnovice za svetske valute, jer bi onda bile blokirane u svojim finansijskim mahinacijama masovnog štampanja novca bez pokrića i masovnih pljači).

PUCANJE STUBA KRALJA DOLARA

Američki dolar neće preživeti ovu godinu. On možda ove godine neće u potpunosti nestati, ali će svakako pokazati pravac svog odredišta, tj. odlazak u smeće istorije.

Četiri stuba koja održavaju petro-dolar se mogu opisati kao: bankarski sistem, FOREX valute, suverene obveznice i sirova nafta (napomena: FOREX stoji za FOREX platformu, tj. za međunarodnu platformu razmene stranih  valuta).

1) Posle smrtonosne krizne propasti Lehman banke, čitav  bankarski sistem je postao NEIZBAVLJIV. Zahvaljujući činjenici da su propisi FASB-a za vođenje računovodstva  bili „iskrivljeni“, banke su nastavile  da funkcionišu kao prazni stubovi, šuplji kao trska (napomena: FASB stoji za ‘Financial Accounting Standard Board’, odnosno državni organ koji nadgleda standarde računovodstva unutar banaka; merila FASB se od 2008. godine, posle propasti Lehman banke, permanentno ignorišu od strane  banaka, jer iste nemaju drugog izbora kako bi opstale). Ukoliko bi jedna velika zapadna banka doživela propast, čitav sklop zapadnih banaka bi istovremeno, kao posledica bankarske „zaraze“, upao u rizik propasti.

2) Ovog momenta sve glavne valute su ušle u proces velikih poremećaja. Jurnjava ka američkom dolaru za rešavanje isplate derivativa (tj. dugovanja i potraživanja banaka) je potresla FOREX gore nego u bilo koje vreme u skorijoj istoriji. Situacija se razvija kada su dugovanja tržišta u pitanju, i ona sada iznose nekoliko biliona dolara, što je doprinelo negativnom saldu samih dugovanja.  Bankroti zbog neisplata dugova čekaju na putu.

3) Suverene obveznice se direktno održavaju od strane ‘QE’ (tj. pomoću štampanje novca bez pokrića), što je krajnje korozivna monetarna politika koju sprovodi Centralna banka SAD. Druge centralne banke su bile dobro koordinirane sa Bank of England, Centralnom bankom EU, kao i sa Bank of Japan. Ukoliko nisu direktno vršili štampanje valuta bez pokrića, onda su koristili olakšice za zamenu američkog dolara. Tokom poslednjih nekoliko meseci, dokazi rastu da glavne centralne banke sada samostalno deluju i samostalno nastupaju da održe svoje ekonomije, primenjujući radnje koju imaju isključivo lokalne motive. Vlada Sjedinjenih Američkih Država je „opeljušila“ japanski penzijski fond u iznosu od 1,2 biliona dolara. Švajcarska je osigurala da će sve nacije prekinuti  koordiniranu monetarnu politiku sa Centralnom bankom SAD.

4) Veza između američkog dolara i sirove nafte je razbijena, i to na način koji se u sredstvima javnog informisanja niti objašnjava niti pominje.  Ogroman sistem FOREX derivativa se rastvara, a isti su bili povezani sa cenama sirove nafte, što je kao rezultat dovelo do gubitka kontrole. Rast vrednosti američkog dolara i pad cene nafte su dokaz raspada (napomena: pad cene nafte je doveo do pada profita naftnih korporacija i umanjenja naplate poreza od strane zapadnih vlada, što je stvorilo lančanu reakciju, uključujući i manjak finansijskih sredstava za privatne banke).

Odnos Vlade SAD sa Saudijskom Arabijom se pogoršao do alarmantnih nivoa, bez obzira na novinarske fotografske obmane.

Saudijska Arabija održava mesečne konferencije sa vođama u Pekingu, i to na način koji bi se mogao opisati kao „ljubavni festivali“ gde je cilj ekonomska saradnja i finansijski pristup naftnom „kuku“. Saudijska Arabija i druge zemlje Emirata će raditi na tome da pretvore svoje kombinovane suverene fondove, koji iznose 2,2 biliona dolara, u raznovrsna imovinska sredstva, gde će zlato biti na čelu. Ovi Arapi će raditi na tome da nadoknade zlatne rezerve koje su im ukradene od strane švajcarskih banaka.

SMRT AMERIČKOG DOLARA JE PREDSKAZANA

Visok kurs američkog dolara, a koji koji daje utisak da favorizuje dolar, ne znači da je on jak. Svetski pokret je jasno stavio do znanja da će primeniti široku upotrebu kineskog juana.

Kinezi su do sada potpisali najmanje 20 bilateralnih trgovačkih ugovora gde se trgovina vrši skoro u potpunosti u juanima. Veliki broj nacija, kao Australija, Novi Zeland, Švajcarska, Nemačka, Kanada, uključujući i manje azijske zemlje, je uveo finansijska „postrojenja“ za zamenu kineskih juana, što pospešuje trgovinu u juanima. Čak i američke korporacije ubzano pretvaraju svoje američke dolare u kineske juane, što im garantuje održavanja važnih puteva snabdevanja. Trgovina u američkim dolarima počinje da „putuje“, i to bespovratno.

Američki dolar umire kao raketa, leteći u nebesa, bez povratka. Smatramo da su sve veze sa petro-dolarom pokidane. Rezultat toga je da vrednost dolara raste a cena nafte opada. Većina ljudi smatra da postoji neki motiv za to. Oni greše. Istina je ta da su mehanizmi cena pokidani, što je u suštini strukturni efekat za većinu finansijskih tržišta, a to je alarmantan razvoj. Gubitak kontrole se manifestuje u visokom indeksu američkog dolara. To je paradoks, dokaz da Kralj Dolar umire, a uz njega propada i njegov „dvor“.

Ogromni pristisci se stvaraju. Godina 2015. će biti ta  kada će čitav sistem da se raspadne i kada će, nekada verni američki saveznici, početi da napuštaju zajednicu koja ih je povezivala sa „dvorom Kralja Dolara“. Počeće da rade po svome, kako bi osposobili svoje nacije da prežive.

Godina 2015. će biti ta kada će čitav svet – i Istok i Zapad – da otvoreno zatraži da se američki dolar „penzioniše“ kako bi se prekinulo sa razaranjima, prevarama, ludostima rata i haosom.

Američka Centralna banka (zapravo privatna banka sastavljena od privatnih bankara na čelu sa bankarskom dinastijom Rostčild) je pomoću svoje korozivne ‘QE’ intervencije (tj. štampanjem novca bez pokrića) pospešila trku vodećih nacija ka primeni zlatne osnovice. Sama primena ove osnovice biće zasnovana prema zahtevima tržišta, a ne i  zahtevima finansija (tj. privatnih bankara). Ove nacije sada rade pod „štopericom“, jer njihove ekonomije posustaju.

Mahatma Gandi je imao citat, „Sedam smrtnih grehova“, kojeg ćemo preneti u opisnoj formi: „Bogatstvo bez rada, zadovoljstvo bez savesti, nauka bez humanosti, spoznaja bez karaktera, politika bez principa, trgovina bez morala, obožavanje bez žrtvovanja“. Bez ikakvog oklevanja, vrdanja ili sumnje, ovi ozbiljni grehovi su trendovi koji u Sjedinjenim Američkim Državama rastu, i kojima se daje prioritet.

London Paul je je dobro rezimirao sadašnji put poremećaja i velikih promena: „Takozvani svetski stručnjaci su se lepo „tovili“ u svetu koji je zasnovan na zavaravanju. Dok ova paradigma doživljava kolaps, oni u očajanju pokušavaju da se održe pomoću propalih koncepata i odbijaju da prihvate realnost onoga što nailazi. Njih alternativa užasava do same srži. Grčka je jasni indikator da mase, u velikom broju, počinju da se bude zbog ludosti koju je kabala (privatnih bankara) uvela kroz svoju agendu smrti, razaranja i masovnih prevara. Sve je to bilo i ostalo uvijeno kao nešto što je u našim najboljim interesima.

Kada sam pre govorio o nailazećem vremenu koje će biti surovo i beskompromisno, to je po mojoj proceni bila realna analiza onoga što nailazi. Međutim, kada naposletku dođemo do te druge strane, svet će doživeti transformaciju koja se neće moći prepoznati i to na način koji nam sada, kroz sadašnje okvire, izgleda nemoguće. Prema tome, mi ćemo nastaviti sa akumulacijom zlata i srebra kako bi sami sebe zaštitili od finansijskog pokolja koji nailazi. Čovečanstvo će morati proći kroz neka jako surova prevaspitavanja, radeći zajedno radi postizanja uzajamnih ciljeva i aspiracija, nešto što je uvek trebalo da radi. Nivo surove manipulacije koja se decenijama, a i duže od toga, primenjuje kako bi se čovečanstvo zavadilo i podelilo, će postati očigledno i ono će zaista šokirati čovečanstvo“.

Tržište zlata se pospešuje. Švajcarci su „potpalili“ globalno pospešivanje ka zlatnoj osnovici. Pošto je fitilj zapaljen od strane Švajcarske, sada više nema povratka unazad.

ZAKLJUČAK:

Ljudi bolje da se pripreme za neke ključne događaje, koji će se svakako i desiti, i to uz „vatromet“. Američki dolar će uskoro da ode, da se „penzioniše“, da se „likvidira“. Njegov uspon potvrđuje njegov pad. Tajno razmontiranje petro-dolara je bilo jezivo, misteriozno i puno intriga. Zlatna podloga za valute će se vratiti, ali isključivo kroz „prozor“ međunarodne trgovine (odnosno neće biti potkopana od strane privatnih bankara). Rešenje za bolesnu globalnu finansijsku krizu je zlatni „put“. Evroazijska trgovačka zona će biti izgrađena na ovom zlatnom „putu“, i videćemo povratak Svilenog puta (aluzija na Kinu i kineski uticaj). Ovo se ne može zaustaviti, čak ni ratom. Sigurnosno utočište se neće naći sa američkim dolarom, već sa zlatnim i srebrnim polugama i kovanim novcem, koji su uvek bili definisani kao pravi novac.

Nova 2015. godina će biti jako uzbudljiva. Agenti promena sada deluju brzinom svetlosti. Američki dolar je osuđen na propast, i njegovi „kapetani“ sada beže kako bi spasli svoje živote. Oni nisu zaslužili da dobiju bilo kakve velikodušne nagodbe. Najbolje da se prema njima ophodimo kao prema mravima, buvama, bolesnim pacovima i psima koju pate od besnila. Povratak zlatnoj podlozi je dugo u zaostatku.

Napomena za čitaoce: Jim Willie je doktor nauka, stručnjak za statistiku. Na Internetu je dobro poznat, ali ne i u javnim sredstvima informisanja, koja ga izbegavaju, i to iz očiglednih razloga.

(Za Vidovdan preveo, Branko Filipović)

(Izvor: http://silverdoctors.com/jim-willie-us-dollar-will-not-survive-2015/)

KOMENTARI2 komentara

  1. mija says:

    A Vučić žuri da pokloni Gazivode.

  2. Nije da nije says:

    Ja više nisam ni za koga. Možda čak ni za sebe, i to mi je pomoglo da malo realnije sagledam stvari. Kad bi ovaj doktor Džekil seciro Rusiju, kao što secira Ameriku, onda bi Rusija propala prekjuče. Danas bi se videli samo tragovi. Ovakva predviđanja o propasti dolara se objavljuju već skoro 20 godina i svaka analiza predviđa propast dolara krajem godine ili dogodine. Koliko ima krajeva jedna godina? 20? Tako su predviđali potpuni raspad Rusije pre 20 godina i svaki put joj davali najviše godinu dana. Mislim da je rusija danas jača nego ikad, ako se ne varam. Ne znam ko će pobediti, a nisam siguran ni u čiji poraz osim moj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *