АМЕРИЧKИ ДОЛАР ОДЛАЗИ У ИСТОРИЈУ?! Путин има нову ОФАНЗИВУ – Мења финансијски систем у међународној заједници!

AMERIČKI DOLAR ODLAZI U ISTORIJU?! Putin ima novu OFANZIVU – Menja finansijski sistem u međunarodnoj zajednici!

21 jula 2019

Rusija poziva međunarodnu zajednicu da krene ka nezavisnosti od finansijskog sistema koje kontrolišu SAD i američkog dolara kao ključne valute, izjavio je danas zamenik ministar inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

– Moramo se zaštititi od političkih zloupotreba učinjenih uz pomoć američkog dolara i američkog bankarskog sistema – rekao je Rjabkov u Karakasu, na međunarodnoj konferenciji za podršku međunarodnom pravu, prenosi TA S.Ruski visoki diplomata naveo je situaciju u Venecueli kao primer „nepristojne zloupotrebe imovine koja se drži u zapadnim bankama“.

Ovo je samo jedan od primera šire politike namernog podsticanja krize da bi došlo do promene vlade, da se legitimno izabrani političar zameni američkim marionetama, rekao je on.

Prema Rjabkovu, nisu tačne tvrdnje Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da nastoje da stvore svetski poredak zasnovan na pravilima.

– Mi mislimo da to nije svetski poredak zasnovan na pravilima, već nametnut i podmetnut svetski poredak – naveo je on.

Rjabkov je u poseti Karakasu od 20. do 22. jula, gde učestvuje na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Samo napred, konacno.

 2. Milan says:

  Nesvrstane zemlje da bi zaštitile svoj novac u stranim bankama i u medjunarodnim tokovima moraće napustiti dolar i ovakav monetarni sistem. U protivnom biće lako opljačkane. To nije sve! One lako mogu da postanu vojni plen SAD i NATO-a te moraće da zaštite i svoju teritoriju, a da bi to postigle kupovaće ruske PVO sisteme i ostalo rusko naoružanje. To će Rusiji direktno pogodovati u ekonomskom smislu. Ispada da primer našeg stradanja i još ovaj neprimeren dugogodišnji zahtev za odricanjem od dela teritorije države, zatim stradanje Libije, Sirije, Iraka, Venecuele i ostalih zemalja nateraće ceo svet da napravi velike izmene. Veoma smo korisni i kao stradalnici, a da toga nismo dovoljno svesni.

 3. Milan says:

  Nesvrstane zemlje da bi zaštitile svoj novac u stranim bankama i u medjunarodnim tokovima moraće napustiti dolar i ovakav monetarni sistem. U protivnom biće lako opljačkane. To nije sve! One lako mogu da postanu vojni plen SAD i NATO-a te moraće da zaštite i svoju teritoriju, a da bi to postigle kupovaće ruske PVO sisteme i ostalo rusko naoružanje. To će Rusiji direktno pogodovati u ekonomskom smislu. Ispada da primer našeg stradanja i još ovaj neprimeren dugogodišnji zahtev za odricanjem od dela teritorije države, zatim stradanje Libije, Sirije, Iraka, Venecuele i ostalih zemalja nateraće ceo svet da napravi velike izmene. Veoma smo korisni i kao stradalnici, a da toga nismo dovoljno svesni. Ironija.

 4. teoretičar says:

  Persida, to će upaliti onog momenta kada vi i ja shvatimo da je došlo vreme i prodamo naše dolare za rublju. (Imam redovno oko sto dolara, sto evra i sto dinara zaliha. Bar do desetog u mesecu a posle desetog priznajem sve valute sveta.)

 5. Miroslav says:

  Jel to pravi Putin ili je kao Tito neki od dvojnika.

 6. Teutonac says:

  Zapad je oduvek bio dosledan u nastojanju da svet uredi prema pravu- pravu j a č e g a! Zato je krvlju ispisana p r a v a istorija ove civilizacije. Zvaničnom istorijom su uklonili najveću fleku krvi koju su ostavili iza sebe ovim "pravom".Pa opet je ostalo mnogo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *