АМЕРИЧКИ ДРЖАВНИК НАЈАВИО: Србија и Косово ускоро…

AMERIČKI DRŽAVNIK NAJAVIO: Srbija i Kosovo uskoro…

21 marta 2019

Moguće je da Srbija i Kosovo postignu sporazum o normalizaciji odnosa ove godine i to će zavisiti od političke podrške koju budu imali lideri u obe zemlje, rekao je za Glas Amerike bivši američki ambasador pri NATO i sadašnji specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker.

Volker je ocenio da nema vraćanja u prošlost i da je za obe zemlje dogovor važan zbog stabilnosti i puta ka EU.

Kaže i da nema ništa protiv ideje o korekciji granice.

„Zavisi od toga šta dve zemlje odluče. Postoji pravilo, u skladu sa sporazumom i drugim dokumentima, da se granice ne smeju menjati na silu, poput ruske aneksije Krima. To se ne sme desiti. Ali, ako se dve zemlje tako dogovore u pregovorima, poput Slovačkog otcepljenja od Češke, mi ostali moramo sa tim da se usaglasimo i da to poštujemo“, rekao je Volker.

(N1)

KOMENTARI9 komentara

 1. Kiwi says:

  Nešto se valja iza brega, nešto vrlo ružno! Još je malo vremena ostalo da sprečimo mileusnog da napravi planiranu izdaju!

  • rajko says:

   Da, i ja mislim da se nešto iza brega valja. Ali mi se čini da ni oni koji valjaju ili se trude nemaju pojma šta valjaju, a ni kako bi. Mi samo ne smemo dati manitom da potpiše. Treba ga pritiskati sa svih strana, ne dati mu da diše. I zahtevati da nam se vrate naši Skadar i jug Albanije. Stalno i uporno.

 2. trikornjanin says:

  Koja je ovo budaletina. Kaze da se granice ne mogu menjati silom. Sta je onda bila agresija posle koje se Srbija povukla sa Kosova. Ilo je ovaj totalni idiot i glup ko noc ili su informacije pogresno prenete - treceg nema.

 3. Ivan Grozni says:

  Jasno kao dan. Zapadu nije bitno kako ce se resiti problem vec im je bitno da se resi. Ovaj nas "pregovarac" ima odresene ruke da radi sta hoce. Opoziciju na KiM je rasturio i predao u ruke sumljivih tipova a za sebe uzima pravo da bez polaganja racuna ikome donosi odluke o zivotu i smrti na KiM. Jadan narod koji mora da trpi sve ovo.

 4. Za Srbiju says:

  ...... "Postoji pravilo, u skladu sa sporazumom i drugim dokumentima, da se granice ne smeju menjati na silu," KAO NA PRIMER OTIMAČINA I PRIZNANJE KOSOVA. Majmunisanju nema kraja.

  • Velika Metla says:

   Za Srbiju,naci-amerikenjci misle da je ceo svet debilan kao njihova stoka koju graDžanima nazivaju! Od proizvoda kauboja i "noćne dame" iz salona nemojte pamet očekivati! Sve ostalo da,ali pamet NIKADA!

 5. Kulak says:

  Srbiji su Kosovo i Metohija oteti silom.Silom.O čemu to priča ovaj farizej i kreten.

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Nikakvog dogovora neće biti ni za mesec ni do kraja godine ni za 500 godina, KiM ćemo da oslobodimo vojno od američkih okupatora, proterati njihovu bazu i iskoreniti kubojske vazale šiptare sa KiM. To vam je pa vi gledajte šta ćete.

  • krakatau says:

   Bože daj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *