АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ: Долар ће пропасти!

AMERIČKI EKSPERT: Dolar će propasti!

17 jula 2020

Američki ekspert za ekonomiju i finansije Alasder Makleod izjavio je da bi do kraja 2020. godine kupovna moć američkog dolara mogla biti u potpunosti uništena, a u tom slučaju bi cene zlata i srebra dostigle neverovatne vrednosti, prenosi portal „USA vočdog“.

Prema rečima Makleoda, nadvija se bankarska kriza koja bi se mogla manifestovati za mesec dana. Velika je verovatnoća da će tržište akcija i državnih obveznica, uključujući i američki dolar, izgubiti vrednost.„To će biti istorijska lekcija. Sve može nestati preko noći. Ako valuta na kojoj je sve zasnovano propadne, propašće i druge aktive“, upozorava on.

Makleod ističe da se u budućnosti mogu očekivati prekidi kada je reč o isporukama zlata na buduće (terminsko) tržište. Deo banaka bi se mogao suočiti sa problemom u izvršavanju svojih obaveza – jednostavno neće imati zlata za svoje klijente. To može dovesti do gubitka poverenja.

„U najgorem slučaju, poverenje u buduće tržište može biti u potpunosti uništeno, jer niko neće biti siguran da će dobiti pravi plemeniti metal. Buduće tržište će izgubiti svoju svrhu. Nerealizovanje ugovora na berzi Komeks može biti ozbiljan problem za finansijska tržišta“, objašnjava stručnjak.

Zbog toga ekspert preporučuje bankama da prave rezerve plemenitih metala, kako bi sačuvali svoju ušteđevinu od potpunog gubitka tokom predstojeće bankarske krize.

Prema podacima Geološkog zavoda SAD u martu 2020. godine u zemlji je proizvedeno 16,8 tona žutog zlata. U poređenju sa martom 2019. godine, proizvodnja je opala za tri odsto.

Prema rečima eksperta, negativne posledice uvođenja karantina zbog virusa korona odraziće se na statističke podatke za april. Mnoge kompanije koje proizvode zlato u SAD obustavljale su rad u aprilu.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    a u srbiji otvaraju rudnike zlata a ima i mnogo srebra,trepču neću ni da pominjem a ono što su od zlata našli ispod trebče je i po predjašnjim niskim cenama zlata i srebra bila ogromna cifra a to sada može da se višestruko uveć.Mene čudi da dolar nije ranije počeo da pada ali što se više odlaže obaranje vrednosti dolara to će gori pad da bude.Ovaj lik kuka zbog tzv. FJUČERSA ali to je kockarska igra na berzmaa koja je i dovela do sloma i trebalo bi to zabraniti mada kada se uvede REALNA monetarna politika zasnovana na zlatnom standardu ond fjučersi i ne mogu da postoje.Čitava priča sa dolarom kao rezervnom valutom je izmišljena da bi se mala grupa lopova na zapadu obogatila izigravajući banakare.Nameštali su tržišta, nameštali su ponudu i potražnju, falsifikovali aktive i kreditni rejting ma nema tog krivičnog dela iz oblasti finansija po zakonm bilo koje države na svetu koje nije činjeno na volstritu i to u zadnje vreme OTVORENO i bez skrivanja.Nije mi jasno šta su očekivali da će ostatak sveta i dalje da im donosi svoje krvavo zaradjene pare tamo.Od "investicija" zpadna tržišta kapitala i banke jo imaju SADA samo novac narko kartela koji je tamo na pranju.Svi ostali veliki ulagači polako i oprezno povlače svoje pare da ne izazovu previše nagli pad i da spasu bar ono što se da spasiti,rusi su tu ispali najpametniji,prodali su dolare i američke državne obveznice dok su bili na VRHUNCU i kupovali zlato, sada izvoze zlato i zaradjuju više para nego od nafte :)Zajeb. su amerikance ali do koske plus rusi imaju velike rudne rezereva zlat i popriličnu proizvodnju.Mi smo pametno prodali bor kinezima inače bi nas sad sa zapada POBILI SVE zbog tog zlata,ovako i kosovo im izmiče i ne mogu više da prete vojnim operacijama protiv nas , a kada se obelodane rezerve zlata na kosovu moraće da ĆUTE inače rizikuju i ruske i kineske baze u srbiji.konačo će nas ostaviti na miru kada se slomi monetarni sistem zapada i doćiće ovde da kupuju zlato jer NE MOGU DA GA OTMU, a treba će im opasno će im trebato taj metal.

  2. persida says:

    Ce nadrljaju i dolar i tolar, al mi od tog nece vidimo vajdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *