АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ: Резолуција о Сребреници треба да ода почаст и страдалим Србима!

AMERIČKI EKSPERT: Rezolucija o Srebrenici treba da oda počast i stradalim Srbima!

15 juna 2015

rs-stiven-mejer_620x0Američki ekspert za Balkan Stiven Mejer rekao je da bi najavljena rezolucija o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN trebalo da oda počast i stradalim Srbima i da ukaže na činjenicu da je to bilo strašno vreme kad su zločini činjeni na svim stranama.

Mejer je istakao da bi Beograd trebalo da podrži rezoluciju ukoliko bi bila poštena, a da bi u suprotnom trebalo da je odbaci na najsnažniji mogući način. On smatra da vlade Srbije i Republike Srpske treba da sačekaju dok ne bude jasan tekst rezolucije, jer je ona još u fazi izrade.

Mejer je istakao da Zapad, takođe, treba da prizna svoju krivicu što nije okončao rat kad je bilo tako mnogo prilika da se to učini. Naglasio je da pripadnici holandskog kontingenta mirovnih snaga UN snose posebnu krivicu u odnosu na Srebrenicu, jer nisu dobro radili svoj posao 1995. godine.

Podsetimo, Velika Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici pred Savetom bezbednosti UN, a „glavne mete“ ofanzive povodom obeležavanja 20 godina od dešavanja u Srebrenici su Republika Srpska i njen predsednik Milorad Dodik.

KOMENTARIJedan komentar

  1. tihi says:

    Ma da li je moguce?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *