АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Русија се у Сирији СПРЕМИЛА ЗА СВЕТСКИ РАТ!

AMERIČKI EKSPERT TVRDI: Rusija se u Siriji SPREMILA ZA SVETSKI RAT!

11 novembra 2018

Ruska vojska je stekla vredno iskustvo u Siriji, piše National Interest, citirajući vojnog specijalistu Majkla Kofmana.

Prema njegovim rečima, Sirija je postala mesto koje je transformisalo ruske oružane snage. Istovremeno, Kofman je opisao sirijski sukob kao “srećan rat“ za Rusiju, jer je ruskoj vojsci pružio veliko iskustvo i inovacije.Ovaj stručnjak ističe da je na teritoriji Sirijske Arapske Republike raspoređeno oko dve trećine resursa taktičke avijacije zemlje. Pored toga, on je naglasio da su ruske vojne jedinice stekle vredne uvide u moderne metode borbenih operacija i razvile nove ideje koje se mogu koristiti u slučaju budućih oružanih sukoba.

Kofman je dodao da je antiteroristička operacija u Siriji takođe Rusiji pokazala nedostatke. Konkretno, otkrivena je potreba za nabavkom malokalibarske municije i sticanjem velikih artiljerijskih sistema, dodajući da ova zemlja mora razrešiti razlike između raznih snaga da deluju na jedinstven način.

Oružani sukob između vlade i džihadističke opozicije u Siriji je nastavljen od 2011. godine. Pored toga, država se borila protiv ISIS-a od 2014. godine, i drugih terorističkih grupa koje su povezane sa Muslimanskim bratstvom i Al Kaidom od 2011. godine. U ovom trenutku, velike borbene akcije su završene.

Trenutno, u prvom planu se ističe političko rešenje, rekonstrukcija zemlje i povratak izbeglica. Rešavanje sukoba se razmatra pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija u gradovima Astana i Ženeva, kao i u Sočiju, gde je u januaru ove godine odlučeno da se uspostavi ustavna komisija za pripremu novog fundamentalnog zakona Sirije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad says:

    Jakako se spremila i još se sprema, svaki dan je dragocen:) i koštaće zapadnu koaliciju hijena više leševa.Rusima je jasno da rat dolazi i da je neizbežan, sada ćemo da vidimo koliko velika Mu.a ima ta neokolonijalna banditska grupacija armija, baš me zanima ko će PRVI da napuni gaće kad počne da se roka OZBILJNO i ime rečenica" istočni front" ponovo dobije njeno pravo užasavajuće značenja koje je imala za nemačke vojnike.amerika MORA da napadne,jerr pokretanje dedolarizacije je za njih ko glogov kolac za vampira, od toga oni ne mogu više nikada i nikko da se oporave, jedini način da ostanu na vrhu sveta kao hegemon je DOLAR i oni njegivi ukljanjanje isz setsko prometa neće dozvoliti makar morali i atmoske bombe da bacaju. BILO VŠTA drugo da je u pitanju možda bih i mislio da rat nije siguran, ali povodom ovog pitanja , pa gadafi i libija su jasan primer šta oni rade onima koji NEĆE njihove papiriće:)

  2. padre says:

    A za što se, po njegovom, sprema Amerika širom sveta, ad Iraka, Avdanistana, Somalije, Ukrajine, Kine, da ne nabrajam dalje!A da, kad oni to rade, to je širenje demokratije, ljudskih prava i vladavine prava!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *