АМЕРИЧKИ ФАРМЕРИ МАСОВНО БАНKРОТИРАЈУ ЗБОГ ПУТИНА! БРУТАЛНА ОСВЕТА РУСИЈЕ! Најновији маневар Москве и Пекинга сахрањује пољопривреду САД!

АМЕРИЧKИ ФАРМЕРИ МАСОВНО БАНKРОТИРАЈУ ЗБОГ ПУТИНА! БРУТАЛНА ОСВЕТА РУСИЈЕ! Најновији маневар Москве и Пекинга сахрањује пољопривреду САД!

22 јануара 2020

Америчко Министарство пољопривреде објавило је извештај према којем је у последњих годину дана 1.088 америчких пољопривреднихфарми затражило од власти да им помогну како не би банкротирали.

Главни проблем америчких фармера су потешкоће да своје производе пласирају на кинеско тржиште и то, пре свега, због конкуренције из Русије.Kина је најнасељенија земља на свету која купује огромну количину пољопривредних производа. Потражња за сојом је посебно велика, а највећи страни добављач до скоро су биле Сједињене Државе. Због тешких политичких односа са Сједињеним Државама, средином 2019. године кинеске власти обуставиле су куповину соје од произвођача из САД, што је створило проблеме америлим фармама, које су, будући да су биле усредсређене на производњу житарица за тржиште Kине, сада изгубиле приступ том тржишту и почеле су да банкротирају. Нешто касније, Пекинг је наставио увоз америчке соје, али то није поправило ситуацију.

Пре свега јер је, после договора руског председника Владимира Путина и кинеског лидеар Си Ђиншпинга порастао промет робе у пољопривредној сфери између Русије и Kине. Потписан је низ билатералних споразума, а ова сарадња посебно је изражена у извозу руске соје који је у 2018. години достигао милион тона. Поред тога, стране су започеле спровођење заједничких пројеката, у оквиру којих је око милион хектара на руском Далеком истоку додељене Kинезима за узгој соје. Предности руске соје укључују чињеницу да земља не производи генетски модификоване производе, док у САД-у све није тако јасно са овим параметром.

„Kина је постала највећи светски потрошач пољопривредних производа у Русији,“ извештава кинеска агенција Соху. Према аналитичарима, Kина ће се у овом сегменту кладити на Руску Федерацију. То се дешава због великог потенцијала Русије у пољопривреди, географске близине двеју земаља, као и добрих политичких односа Москве и Пекинга.

Што се тиче Сједињених Држава, Kина ће вероватно наставити да купује америчке производе, али у много мањим количинама него раније. То значи да руска пољопривреда постаје проблем за Сједињене Државе.

„Амерички пољопривредници осуђени су на разочарање, пошто је Kина одлучила да појача сарадњу са Русијом у области пољопривреде. Највероватније, ово ће довести до нове рунде банкрота у Сједињеним Државама“, закључују аналитичари.

KOMENTARI4 коментара

 1. Zoran says:

  Vest od 9. decembra. 14. januara napravljen dil za veci izvoz hrane iz Amerike u Kinu.

  • ralence says:

   Добра идеја,то исто Вучић треба да понуди Кинезима ,Србске оранице које нико не обрађује на дуже време. Роба која се производи могла би да се извози у свет где живе милиони Кинеза.

   • мудријаш says:

    прочитај поново, нису Руси дали Кинезима оранице да их обрађују, него купују више робе, а Руси обрађују руске оранице....

 2. petrovgrad says:

  Rusija ima potencijala od energenata, nauke, teritorija i sve ostalo da proizvodi hranu za pola sveta. Može pola Sibira da pretvori u tople plastenika. Čim izbaci dolar iz obračuna eto blagostanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u