АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ АЛАРМИРАО ЈАВНОСТ: Русија и Кина се припремају да…

AMERIČKI GENERAL ALARMIRAO JAVNOST: Rusija i Kina se pripremaju da…

7 marta 2018

Direktor Obaveštajne uprave Pentagona  – general Robert Ešli – izjavio je da Rusija i Kina „rade na sredstvima za borbu protiv (američkih) satelita“.

Naglasio je – nastupivši i komitetu Senata SAD za odbranu – da to podrazumeva i njihovo „onesposobljavanje sa zemlje“. I nastavio:

„Obe zemlje znaju u kojoj meri mi zavisimo od kosmosa i rade na sredstvima kojima će moći da nam se suprotstave u kosmosu. Moramo računati i na napade na naše satelite i na njihovo  izbacivanje iz funkcije bez napada na sam satelit. I u Rusiji i u Kini su takva sredstva trenutno u fazi konstrukcije“.

U istom komitetu je govorio i Denijel Kouts, direktor Nacionalne obaveštajne zajednice SAD (koordinira delovanje svih 16 američkih obaveštajnih mreža).

Potvrdio je senatorima da i Moskva i Peking „razvijaju svoje špijunske, komunikacione i navigacione mogućnosti u kosmosu“:

„I Rusija i Kina rade na kosmičkom oružju da bi smanjile efikasnost američkih i nama savezničkih oružanih snaga. Nastoje i da poseju sumnju u vojnu nadmoć SAD u kosmosu“.

Kouts je senatorima rekao i da Vašington svoje sankcije protiv Rusije može proširiti već naredne nedelje.

Mada nije naveo nikakav dokaz da je toga uopšte bilo, Kouts je rekao da SAD nisu uspele da se uspešno suprotstave ruskim sajber-napadima „na ofanzivan, a ne samo an odbrambeni način“.

Dodao je: „Rusi su u tome postigli neke uspehe, ali ne znam do koje je to mere uspeh koji su nameravali da postignu. Istina je da možemo da u pariranju (ruskim napadima) postižemo više i na tome se radi“.

Kouts je priznao da američka špijunaža ne raspolaže nikakvim dokazima da se Rusija sprema da utiče na američke međuizbore za Kongres SAD koji e se održati najesen:

„Zasad ne vidimo nikakve aktinosti te vrste sa strane Rusije, ali mi znamo da nastavljaju sa svojim zlonamernim naporima. Jedino ne znamo u kojoj meri (na tome rade), kada i gde“.

Ovo da nije smežno, bilo bi samo žalosno…

KOMENTARI



9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Pa,pa,pa,paranojaaaaaaaaa! Kako radili,tako i dočekali!

 2. Kiki ns says:

  Kakve budale.

  • Velika Metla says:

   Kiki,„Zasad ne vidimo nikakve aktinosti te vrste sa strane Rusije, ali mi znamo da nastavljaju sa svojim zlonamernim naporima. Jedino ne znamo u kojoj meri (na tome rade), kada i gde“. Ovakvu izjavu može SAMO izuzetno retardirana osoba da izjavi! Niti znaju šta,ni gde,ni kada,ni kako,ni koliko.............,ništa ne znaju ALI znaju da................,hahahahahahahaha...............,koji retard! U ovu izjavu samo opako obolela "čemerička nacija"koja je bezbeli sva retardirana može poverovati!

  • Gojko says:

   Amerikanci sanjaju Ruse nocu i danju kuci na ulici u beloj kuci stejt departmentu na moru kopnu i vazduhu,najzad ima da izludi cela Amerika od Ruske more.

 3. Velika Metla says:

  Mene bi bilo sramota ovako nešto izjaviti! Ali naravno kada se radi o čemerikancima,koji su bez svesti i savesti,onda nije čudno dati i ovakvu izjavu! Bolesnik i to teški,neizlečivi!

 4. goran says:

  Ovaj priznaje da nista ne zna, a optuzuje Ruse i Kineze... Ima li nekoga od Amerikanaca ko nije budala?

  • Velika Metla says:

   Goran,objasniti boljku zvana "čemerikanizam"je vrlo lako jer stane u jenoj jedinoj rečenici! Oni misle da je ovaj Svet stvoren zbog njih! A to SAMO budala može da i da pomisli,a kamo li da još i izgovori! I što više vreme odmiče to shvatanje njima pravi veliko ludilo!

  • Željko says:

   @ goran Vi ste najbolje " potkovani " znanjem na portalu ali zapitajte se kakvi smo svi mi " idioti " na planeti Zemlji kada nama svima takvi vladaju zadnje stoljeće!

 5. Jovo says:

  "Kao sto vidimo, ovde ne visimo nista. A zasto nista ne vidimo, to cemo odmah videti." A.N. iz "Laza Lazarevic"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *