AMERIČKI GENERAL DEMPSI: Napašćemo Rusiju ako se situacija zaoštri

AMERIČKI GENERAL DEMPSI: Napašćemo Rusiju ako se situacija zaoštri

10 marta 2014

General-Martin-DempseyŠef združenog štaba američke armije general Martin Dempsi izjavio je da će SAD napasti Rusiju ukoliko se situacija na Krimu zaoštri. Amerika je spremna da podrži Ukrajinu, a ruska intervencija na Krimu donosi rizik svim zemljama u Evropi i saveznicama NATO.

Prema procenama vlasti na Krimu dve trećine stanovnika glasaće na referendumu za prisajedinjenje Rusiji.

Samoproklamovane vlasti u Kijevu smenile su pet regionalnih šefova policije, uključujući i Igora Avrutskija, šefa policije na Krimu. Ovu vest objavio je ministar policije Ukrajine Arsen Avakov na svojoj fejsbuk stranici!

DOLGOKOV: NE DOZVOLITE DA NEONACISTI DOĐU NA VLAST

Konstantin Dolgov, komesar ruskog Ministarstva spoljnih poslova za ljudska prava apelovao je na zapadne političare da ne dozvole da lider ultranacionalističke grupe „Desni sektor“  Dmitrij Jaroš,  dođe na vlast.

RUSKI VOJNICI PREUZELI UKRAJINSKU GRANIČNU ISPOSTAVU

Ruski vojnici preuzele su danas kontrolu nad jednom ukrajinskom graničnom ispostavom na zapadu Krima i zarobili tridesetak ukrajinskih graničara, što je 11 ispostava koju na Krimu drže Rusi, saopštio je portparol ukrajinskih graničara.

Granična ispostava Černomorskoje na zapadnoj ivici poluostrva Krim preuzeta je bez žrtava, oko šest časova po lokalnom vremenu, naveo je Oleg Slobođan.

Slobođan je naveo da, sada ruske snage, kontrolišu 11 graničnih ispostava na Krimu, prenela je agencija Rojters.  Ruski vojnici su, pre 11 dana, započeli operaciju na Krimu i ukrajinski vojnici su ostali zarobljeni u svojim brojnim ispostavama i vojnim bazama i nisu pružali bilo kakav oružani otpor.

KOMENTARI3 komentara

  1. Milisav Visnjic says:

    Jenki misle daje Putin Jelcin,daga mogu napiti.i rditi sa njime sto hoce.E Jenki to ne die tako.Vi Jenkis se smatrate Svjetskom Policijom,i da uvedete red ,ali vas truli to ne ide.A Vi ako mislite napadnuti Rusiju,ja Vam predlazem,da odete prije kod Psihijatora,dase pregledate,jer Rusija nije Kosovo. Potrazite pomoc dok ste zdravi i voda Vam je slatka,Svjetska trula bando,ne igrajte se sa Putinom,jer ce Vam se brzo umraciti.

  2. Igor Kovacevic says:

    Mislite da ce Balkan dobro proci. Mislite da cijene energenata i hrane nece poskupjeti minimum duplo. Pustimo mi velike da se biju izmedju sebe a u svakom slucaju prizeljkujmo mir.

  3. slas says:

    Bilo koja zemlja koja podrzi SAD u njihovoj suludoj acanturi je ko da su potpisale svoju proipast. Na kraju ce samo SAD da izvuzku mozda neku korist li sumljam i da ce i oni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *