АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: На граници са Русијом поставити копнене снаге!

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: На граници са Русијом поставити копнене снаге!

20 фебруара 2015

americki general342353454Макмастер је истовремено заменик камaнданта америчких Копнених снага и задужен је за обуку јединица и разраду доктрине њихове „борбене употребе”.

По угледу на друге високе америчке официре и функционере Пентагона, и Макмастер је оптужио Русију за вођење „хибридног рата”.

„Нама је крајње важно да схватимо да је рат ривалство не само на пољу боја већ и битка за то како одређени рат доживљава јавност. У случају Украјине, рат укључује и политичко субверзивно деловање, што Русија посебно ефикасно изводи под изговором да штити рускојезичну мањину”.

Макмастер је додатно уверен: „Русија у Украјини прикривено користи снаге за специјалне намене, у комбинацији са обичним оружаним снагаама”.

Као ни његови претходници, би Макмастер није навео никакве доказе за цитиране тврдње.

Своју препоруку –  да се Русија „обуздава на истуреним границама” – Макмастер је образложио речима:

„То подразумева и коришћење копнених снага. Међутим, ја уопште не инсистирам на примени ове идеје у Украјини. Мислим, напросто, да би копнене снаге требало да се нађу на неким истуреним линијама јер Русија изводи операције ограничених размер и са ограниченим циљевима и задацима. У обуздавању Русије наше копнене снаге могу играти невероватно важну улогу. Зато не смемо потцењивати њихово истурено дислоцирањe.“

Чак је подвукао: „Што ми ту будемо суздржанији и колебљивији – то ће бити вероватније избијање истински опасног и скупог конфликта”.

Макмастер је за илустрацију навео: Северна Кореја не напада на Јужну – зато што зна да су са друге стране границе и америчке Копнене снаге.

Макмастер је избегао да одговори на питање: шта је за њега Русија данас – партнер или противник. Нагласио је да одговор на то питање припада државном руководству САД.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Mali says:

    Jos jedna americka bitanga i supljoglavac!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u