АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: На граници са Русијом поставити копнене снаге!

AMERIČKI GENERAL: Na granici sa Rusijom postaviti kopnene snage!

20 februara 2015

americki general342353454Makmaster je istovremeno zamenik kamandanta američkih Kopnenih snaga i zadužen je za obuku jedinica i razradu doktrine njihove „borbene upotrebe”.

Po ugledu na druge visoke američke oficire i funkcionere Pentagona, i Makmaster je optužio Rusiju za vođenje „hibridnog rata”.

„Nama je krajnje važno da shvatimo da je rat rivalstvo ne samo na polju boja već i bitka za to kako određeni rat doživljava javnost. U slučaju Ukrajine, rat uključuje i političko subverzivno delovanje, što Rusija posebno efikasno izvodi pod izgovorom da štiti ruskojezičnu manjinu”.

Makmaster je dodatno uveren: „Rusija u Ukrajini prikriveno koristi snage za specijalne namene, u kombinaciji sa običnim oružanim snagaama”.

Kao ni njegovi prethodnici, bi Makmaster nije naveo nikakve dokaze za citirane tvrdnje.

Svoju preporuku –  da se Rusija „obuzdava na isturenim granicama” – Makmaster je obrazložio rečima:

„To podrazumeva i korišćenje kopnenih snaga. Međutim, ja uopšte ne insistiram na primeni ove ideje u Ukrajini. Mislim, naprosto, da bi kopnene snage trebalo da se nađu na nekim isturenim linijama jer Rusija izvodi operacije ograničenih razmer i sa ograničenim ciljevima i zadacima. U obuzdavanju Rusije naše kopnene snage mogu igrati neverovatno važnu ulogu. Zato ne smemo potcenjivati njihovo istureno dislociranje.“

Čak je podvukao: „Što mi tu budemo suzdržaniji i kolebljiviji – to će biti verovatnije izbijanje istinski opasnog i skupog konflikta”.

Makmaster je za ilustraciju naveo: Severna Koreja ne napada na Južnu – zato što zna da su sa druge strane granice i američke Kopnene snage.

Makmaster je izbegao da odgovori na pitanje: šta je za njega Rusija danas – partner ili protivnik. Naglasio je da odgovor na to pitanje pripada državnom rukovodstvu SAD.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mali says:

    Jos jedna americka bitanga i supljoglavac!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *