АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОСУО ПО ТУРСКОЈ: Ердоган је исламиста и његово деловање је сумњиво!

AMERIČKI GENERAL OSUO PO TURSKOJ: Erdogan je islamista i njegovo delovanje je sumnjivo!

25 novembra 2015

McInerney-on-Dobbs-2-630x354Američki general Tom Mekinerni izjavio je da oboreni ruski Suhoj nije predstavljao nikakvu opasnost za Tursku.

Erdogan, političar-islamist, teži da napravi konflikt između Rusije i NATO alijanse, a sa ciljem da zataška i skrene pažnju sa svog delovanja u regionu i Siriji, kaže general Makinerni na najgledanijoj američkoj tv stanici Foks.

Američki general je nastupio u potpunosti kao prijatelj i saveznik Rusije, što je izazvalo veliku pažnju i iznenađenje kod američke javnosti.

„Znate, sasvim je moguće da Erdogan želi novi konflikt između SAD i Rusije, kao što ga imamo u Ukrajini. To nama nikako ne treba.“ – kaže general Mekinerni.

On objašnjava kako u svojoj karijeri nije video američku avijaciju da se ponaša tako kao što je to uradila turska avijacija u slučaju ruskoj Suhoja, oštro osuđujući obaranje ruskog aviona.

Erdogana je nazvao političarem-islamistom koji se okrenuo zakonima šerijata i istakao da Erdogan imao veoma snažnu ulogu u regionu kroz ratovanje protiv Kurda. General Mekinerni je nazvao političko delovanje Erdogana u regionu „sumnjivim“.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *