АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИО ПЛАНОВЕ ТЕЛ АВИВА: Израел спрема напад на ПВО руске системе С-300

AMERIČKI GENERAL OTKRIO PLANOVE TEL AVIVA: Izrael sprema napad na PVO ruske sisteme S-300

19 oktobra 2018

Izraelska vojska će pokušati da uništi PVO sisteme S-300 koje je Rusija isporučila Siriji, rekao je bivši američki vojni ataše u Rusiji, general Piter Zvak za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ako sistemi S-300 ne budu pod kontrolom Rusije, onda će „na kraju biti situacija kada će ih Izraelci uništiti“, jer je za njih to „vitalno važno“.Zvak smatra da je „neprihvatljivo“ prisustvo S-300 u južnoj Siriji, gde izraelske snage izvode akcije „protiv Irana“.

Istovremeno, prisustvo S-400 pod kontrolom ruske vojske na području Hmeimima i Latakije je „drugo pitanje“, rekao je on.

Bivšem atašeu i generalu američke vojske je bilo teško da odgovori na pitanje, koje su posledice isporuke PVO sistema S-300 Siriji za rusko-izraelske odnose.

– Ne znam, ne znam, jer po mom iskustvu, Izraelci će reći Rusima: „U redu. Ovo su sada sirijski PVO sistemi. Pomerite se. Ako će Sirijci uz pomoć njih obarati naše avione, obavezni smo da ih onesposobimo – smatra general.

Isporuka S-300 Siriji bila je odgovor Rusije na tragediju obaranja ruskog aviona IL-20 od strane sirijske PVO. Moskva je saopštila da je Izrael odgovoran, jer je izvodio vazdušne napade na Siriju, te iskoristio ruski avion kao zaklon.

KOMENTARI8 komentara

 1. Miraš says:

  Izrael će uništiti Izrael. ... Američki general Zvak sigurno zna ovo: "Svaki vojni napad Izraela izvršen na teritoriji Sirije je agresija na državu Siriju jer je reč o grubom kršenju suvereniteta države Sirije." Zato je neprihvatljiv generalov stav da u južnoj Siriji Izrael izvodi akcije tj. vojne napade... On zapravo pominje izraelske akcije "protiv Irana" koje takodje nisu prihvatljive jer to je agresija na Iran. Izrael je od SAD dobio jasnu podršku da sme preventivno da se brani napadajući druge zemlje, ali nema u tome odbrane nego Izrael tada zapravo ide samo u agresiju.

  • Nije nego says:

   To radi USrA a jevrejskom rukom. Tramp zna da će Bog uništiti svaki narod koji ratuje protiv Izraela, pa potura ju Ješe da rade prljave poslove za nwo. Ali to nije Božji cilj, plan i namera, tako da... US i Vatikan stiže zaslužena kazna a jevreji će morati iskajati svaku zabludu kao što su i do sad.

   • Miraš says:

    Izrael možda i može da postigne neki manji rezutat te de ošteti neki od tih PVO sistema koje je unela Rusija u Siriju, treba imati u vidu i sabotaže i diverzije sa zemlje. Ali na to bi Rusija unela još takvih i naprednijih sistema, da se našalim unela bi i S-700 koji je pomenuo Žirinovski. Nesumnjivo dosadašnji vojni ugled i neprikosnovenost Izraela u odnosu na druge zemlje B.I. odsad će se samo urušavati. Kad su izraelci pomogli obaranju ruskog aviona IL-20 i tada su radili protiv sebe! ... Osnovni i vodeći problem današnjeg Izraela što se on suviše skoncentrisao na vojna rešenja i na ekspanziju svoje države računajući na podršku SAD. Šta će se desti sa Izraelom ako bi pukao američki finansijski balon ili jeloustonski vulkanski balon, itd? Šta bi se desilo sa Izraelom kad bi iz bilo kojih razloga odjednom nestala dosadašnja američka pomoć toj relativno maloj bliskoistočnoj zemlji? Izraelska vrhuška ne misli ni u jednoj varijanti da Izrael može da ostane sam nasuprot niza većih zemalja u svom bližem okruženju prema kojima je godinama i decenijama širio samo neprijateljstvo. Dalje se ne usudjujem ni da mislim kako bi prošli Izraelci.

  • Deda Micko says:

   A kako bi bilo da Rusi preventivno uniste Izrael? Doktrinu preventivne odbrane je mogao da smisli samo um skolovan na rasistickom Talmudu i Starom zavetu pred kojim i Srbi klece. Pravoslavan kompjuter, a softver jevrejski.

 2. milorad says:

  do kraja decembra izrael će moći samo da drži avione na aerodromima, ako polete biće oboreni trenutno.

 3. Deda Micko says:

  Care Putko, izraelska lutko.

 4. Velika Metla says:

  A koga je to napao Iran,pa Izrael treba da napada taj isti Iran? Ma,znam nikoga,nego postavih eto pitanje čisto reda radi! Ovi čifuti kao i zapadnjaci misle da je svakome ispran mozak,kao što su isprani "mozgovi" njihovih građana!

  • Deda Micko says:

   Nazalost, mozgovi nejevreja su potpuno isprani jevrejskom propagandom, od religije pa do medijskog kica. Sve dok se nejevreji budu drzali njihove religije i zabave, zivece u mraku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *