АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИО ПРАВУ ИСТИНУ: Кад полете руске ракете не можемо ништа

AMERIČKI GENERAL OTKRIO PRAVU ISTINU: Kad polete ruske rakete ne možemo ništa

28 februara 2019

Amerika ne može da se suprotstavi ruskim raketama, neophodno produžiti sporazum START-3 s Moskvom, kaže načelnik Strateške komande Oružanih snaga SAD.

General Džon Hajten, naime, smatra da najveću opasnost predstavljaju najnovije krstareće i hipersonične rakete, kao i bespilotna podmornica „Posejdon“.

„Zabrinut sam da će za deset i više godina ova torpeda, krstareće hipersonične rakete, otići u potpuno drugom pravcu i da ćemo imati probleme“, rekao je Hajten govoreći u Senatu, a prenosi Sputnjik.On je istakao da danas može da odbrani naciju i da će komandant koji dođe posle njega to moći, ali da se brine za one koji će doći posle njih.

Objašnjavajući senatorima specifičnosti ruskih raketa, on je rekao da ih postojeći američki sistemi naoružanja mogu otkriti, ali da one onda „nestaju i ne vide se do trenutka udara“.

General je takođe pozvao Senat da poveća rashode za modernizaciju „nuklearne trijade“, koja uključuje strateške bombardere, raketne sisteme kopnenog baziranja i podmornice. Za to će, prema njegovom mišljenju, biti potrebno oko bilion dolara.

Rusija i Sjedinjene Američke Države potpisale su Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog oružja 2010. godine. On predviđa da svaka strana smanjuje nuklearni arsenal na takav način da u narednih sedam godina i nadalje ukupne količine naoružanja ne prelaze 700 interkontinentalnih balističkih raketa, balističkih raketa na podmornicama i teškim bombarderima, kao i 1.550 bojevih glava i 800 raspoređenih i neraspoređenih lansirnih sistema. Sporazum obavezuje Rusiju i SAD da razmenjuju informacije o broju bojevih glava i raketa-nosača dvaput godišnje.

Rusija i Sjedinjene Američke Države su do 5. februara 2018. godine morale da dostignu kontrolne pokazatelje prema Sporazumu. Sporazum ističe 2021. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sančo Pansa says:

    Ameri su izgubili istorijsku šansu, zato im je sada bolje da se hvataju penzije, svrstavajući se iza Rusije iKine,a porade na obuzdavanje EU, jer će ih i oni za deset godina zbaciti sa trže pozicije... Treba da zaborave trku u naoružanju sa Rusijom, jer dok oni budu radili na njihovoj tzv Trijadi, nije da će Rusi da sjede skrtenih ruku...Ko će u Americi napraviti HIPERSONIČNE rakete?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *