АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОТВОРЕНО ПРИЗНАО: За свега 66 милијарди добили смо Украјину која се уместо нас бори против Русије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОТВОРЕНО ПРИЗНАО: За свега 66 милијарди добили смо Украјину која се уместо нас бори против Русије

8 октобра 2022

Амерички генерал Џек Кин признао је за телевизију „Фокс њуз“ да је Вашингтон за свега 66 милијарди долара успео да добије „Украјину која уместо Америке ратује против Русије“.

Како је рекао, САД су од фебруара ове године у кијевски режим инвестирале 66 милијарди долара што је помогло приликом наоружавања Украјине и мотивације јавности за рат против Русије.Такође је оценио и да је „та инвестиција у Украјину поприлично исплатива будући да за релативно малу суму, из угла Америке, у рату са Русијом не гину Американци већ Украјинци.

„Поједини републиканци сумњају у исправност наших трошкова, тим пре када је реч о Украјини, међутим, наш буџет износи шест билиона долара, па чак и неколико стотина милијарди више. То значи да смо у Украјину инвестирали само ситниш – свега 66 милијарди током године. То је 1,1 одсто буџета, а шта све за то добијамо“, казао је он.

Кин је такође говорио и о томе шта је Америка за те паре успела да оствари од фебруара када је Русија покренула специјалну војну операцију у Украјини.

„Направили смо на граници са Русијом озбиљног противника Москви који ће се супротставити руском руководству да шири утицај на Источну Европу, посебно када је реч о земљама бившег СССР. То ће онемогућити руском лидеру Владимиру Путину да реализује своје амбиције које се огледају у присвајању појединих совјетских република. Чак и да се то догодило, да је Русија заиста присвојила неку бившу совјетску републику, НАТО би покренуо рат“, навео је.

Међутим, како је приметио, тај рат би био далеко већи него овај који се тренутно одвија, ризик од нуклеарног рата такође, самим тим и последице би биле непредвидиве за све стране.

„Конвеционални рат између две нуклеарне силе – то је нешто што смо избегавали током целог Хладног рата. Стога је инвестиција у Украјину, која се у интересу Америке бори против Русије, поприлично исплатива“, закључио је Кин.

KOMENTARI7 коментара

 1. Volodimir Gownarsky says:

  Pa ne bi rekao da je isplativo jer vi ćete Ukrajinu da izgubite i taj novac koji ste dali nećete dobiti natrag kolko god vi to knjižili u kredite. Naravno, samozavaravanjem možete da se tešite.

  • ANA says:

   Код Американаца штампарија новца ради у 3 смјене. Наштампају га они онолико колико им треба. Зато ће ускоро њихов новац постати безвриједан папир, јер нема покрића. Држи га само то што је још увијек свјетска платежна валута, али су је масовно почели напуштати главни свјетски "играчи".

 2. persida says:

  To sto su dali, oni su toga dana isprintali u podrumu Federalnih rezervi, koja je cionisticki kriminalni kartel.

 3. M says:

  USA general nije priznao do kraja!Naime,to nije iscrpljivanje-rat samo protiv Rusije,nego i protiv EUrope,kasnije EUrope-Blistok-Azije,a zapravo protiv cijelog svijeta kojeg želi"pročistiti"i podčiniti!Ako pri tom strada i USA,to nije problem jer je to zapravo igra nadnacionalne elite protiv svih,jer oni misle preživjeti i robovlasnički vladati ostatkom!Nisu samo Ukrajinci korisni idioti,ima ih još,a USA je glavni korisni idiot!

  • persida says:

   Dobro si rekao, USA je samo jedan od bolje naoruzanih idiota, nista drugo.

 4. Duca says:

  Da, kada je 2014-te Ukrajina tražila 15 milijardi u toku sledećih par godina da prežive, odgovor zapada je bio (verovali ili ne!) "mi nemamo te pare". Izgleda da su našli neku crkavicu sklonjenu za "crne dane"...

 5. persida says:

  Samo onaj ko hoce da ratuje protiv Rusije dobice pare. To je sva filozofija Zapada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u