АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОТВОРЕНО ПРИЗНАО: За свега 66 милијарди добили смо Украјину која се уместо нас бори против Русије

AMERIČKI GENERAL OTVORENO PRIZNAO: Za svega 66 milijardi dobili smo Ukrajinu koja se umesto nas bori protiv Rusije

8 oktobra 2022

Američki general Džek Kin priznao je za televiziju „Foks njuz“ da je Vašington za svega 66 milijardi dolara uspeo da dobije „Ukrajinu koja umesto Amerike ratuje protiv Rusije“.

Kako je rekao, SAD su od februara ove godine u kijevski režim investirale 66 milijardi dolara što je pomoglo prilikom naoružavanja Ukrajine i motivacije javnosti za rat protiv Rusije.Takođe je ocenio i da je „ta investicija u Ukrajinu poprilično isplativa budući da za relativno malu sumu, iz ugla Amerike, u ratu sa Rusijom ne ginu Amerikanci već Ukrajinci.

„Pojedini republikanci sumnjaju u ispravnost naših troškova, tim pre kada je reč o Ukrajini, međutim, naš budžet iznosi šest biliona dolara, pa čak i nekoliko stotina milijardi više. To znači da smo u Ukrajinu investirali samo sitniš – svega 66 milijardi tokom godine. To je 1,1 odsto budžeta, a šta sve za to dobijamo“, kazao je on.

Kin je takođe govorio i o tome šta je Amerika za te pare uspela da ostvari od februara kada je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

„Napravili smo na granici sa Rusijom ozbiljnog protivnika Moskvi koji će se suprotstaviti ruskom rukovodstvu da širi uticaj na Istočnu Evropu, posebno kada je reč o zemljama bivšeg SSSR. To će onemogućiti ruskom lideru Vladimiru Putinu da realizuje svoje ambicije koje se ogledaju u prisvajanju pojedinih sovjetskih republika. Čak i da se to dogodilo, da je Rusija zaista prisvojila neku bivšu sovjetsku republiku, NATO bi pokrenuo rat“, naveo je.

Međutim, kako je primetio, taj rat bi bio daleko veći nego ovaj koji se trenutno odvija, rizik od nuklearnog rata takođe, samim tim i posledice bi bile nepredvidive za sve strane.

„Konvecionalni rat između dve nuklearne sile – to je nešto što smo izbegavali tokom celog Hladnog rata. Stoga je investicija u Ukrajinu, koja se u interesu Amerike bori protiv Rusije, poprilično isplativa“, zaključio je Kin.

KOMENTARI7 komentara

 1. Volodimir Gownarsky says:

  Pa ne bi rekao da je isplativo jer vi ćete Ukrajinu da izgubite i taj novac koji ste dali nećete dobiti natrag kolko god vi to knjižili u kredite. Naravno, samozavaravanjem možete da se tešite.

  • ANA says:

   Kod Amerikanaca štamparija novca radi u 3 smjene. Naštampaju ga oni onoliko koliko im treba. Zato će uskoro njihov novac postati bezvrijedan papir, jer nema pokrića. Drži ga samo to što je još uvijek svjetska platežna valuta, ali su je masovno počeli napuštati glavni svjetski "igrači".

 2. persida says:

  To sto su dali, oni su toga dana isprintali u podrumu Federalnih rezervi, koja je cionisticki kriminalni kartel.

 3. M says:

  USA general nije priznao do kraja!Naime,to nije iscrpljivanje-rat samo protiv Rusije,nego i protiv EUrope,kasnije EUrope-Blistok-Azije,a zapravo protiv cijelog svijeta kojeg želi"pročistiti"i podčiniti!Ako pri tom strada i USA,to nije problem jer je to zapravo igra nadnacionalne elite protiv svih,jer oni misle preživjeti i robovlasnički vladati ostatkom!Nisu samo Ukrajinci korisni idioti,ima ih još,a USA je glavni korisni idiot!

  • persida says:

   Dobro si rekao, USA je samo jedan od bolje naoruzanih idiota, nista drugo.

 4. Duca says:

  Da, kada je 2014-te Ukrajina tražila 15 milijardi u toku sledećih par godina da prežive, odgovor zapada je bio (verovali ili ne!) "mi nemamo te pare". Izgleda da su našli neku crkavicu sklonjenu za "crne dane"...

 5. persida says:

  Samo onaj ko hoce da ratuje protiv Rusije dobice pare. To je sva filozofija Zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *