АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Поражени смо у Украјини, нисмо спремни на руски начин ратовања

AMERIČKI GENERAL: Poraženi smo u Ukrajini, nismo spremni na ruski način ratovanja

11 aprila 2015

fgweufdnkswjfj-600x41834324Zamenik ministra obrane SAD Robert Vork je precizirao da američka vojska gubi tehnološku nadmoć u uslovima primene navođenog naoružanja i novih metoda ratovanja, koje, navodno, koristi Rusija u konfliktu na jugoistoku Ukrajine.

Vojska SAD gubi tehnološku nadmoć – američki vojnici nisu sposobni za metode rata koje Rusijakoristi u Ukrajini, smatra Robert Vork, zamenik ministra obrane SAD.

Tokom govora na koledžu kopnene vojske u saveznoj državi Pensilvaniji, Vork je precizirao da američka vojska gubi tehnološku nadmoć u uslovima primene navođenog naoružanja i novih metoda ratovanja, koje, navodno, koristi Rusija u konfliktu na jugoistoku Ukrajine.

Kako navodi “Gardijan”, Vork ocenjuje da je američki metod ratovanja, koji je korišćen poslednjih 30 godina, danas prevaziđen.

On najavljuje preispitivanje odluke o odustajanju od masovnih vojnih kampanja posle Avganistana i Iraka, što će završiti politiku koju je uspostavio Barak Obama.

Sasvim je moguće da ćemo u budućnosti ponovo sprovoditi ovakve kampanje – najvljuje Vork.

On ocenjuje da će se potencijalni neprijatelji SAD ponašati “slično kao Rusija prilikom zauzimanja Krima” i da američka vojska mora biti spremna da takve događaje spreči.

KOMENTARI2 komentara

  1. z-i says:

    gde vi da gubite rat,ma kakvi,pa da sami ratujete bez drugih zemalja nato svud bi kurac popusili,i onda malu Srbiju bi mozda jedva nesto uradili,al neverujem,vi se samo kurcite sa ostale zemlje nato jer vas deset ubiste jednoga,vi ste sotonski narod a ne Bozji, i vama ce mecka pred kucu da igra samo polako

  2. Za Srbiju says:

    JOŠ JEDNOM GENIJALNI MILAN BRDAR U NOVOJ EMISIJI. ŠIRITE DALJE. https://www.youtube.com/watch?v=SLrwlwnj2P0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *