АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Постоји шанса за преговоре Русије и Украјине

AMERIČKI GENERAL: Postoji šansa za pregovore Rusije i Ukrajine

10 novembra 2022

Sa stabilizacijom linije fronta u Ukrajini može se pojaviti prilika za pregovore o okončanju sukoba između Kijeva i Moskve, izjavio je načelnik Združenog generalštaba američke vojske general Mark Mili.

Prema njegovim rečima, mogućnost se može pojaviti ako i kada se stabilizuju linije fronta. On smatra da se to može desiti na zimu.„Kada postoji mogućnost za pregovore, kada je moguće doći do mira, to treba iskoristiti“, rekao je Mili na događaju u Ekonomskom klubu Njujorka, prenosi „Si-En-En“.

On je naglasio da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da naoružavaju Ukrajinu ukoliko se pregovori ne održe ili ne uspeju.

„Mora postojati obostrano priznanje da se vojna pobeda u pravom smislu te reči ne može postići vojnim sredstvima, pa se stoga moraju okrenuti drugim sredstvima“, zaključio je on.

Ranije je Zelenski potpisao ukaz o stupanju na snagu Odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Takođe je izjavio da Ukrajina neće pregovarati sa Rusijom, dok je Putin njen predsednik.

Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. Gutrum says:

  Majmune američki, jel ti misliš da se ti nešto pitaš ?????? Lati se banane i tišina.

 2. Kulak says:

  Objektivno je reći da ima neobičnih stvari u celoj ovoj specijalnoj operaciji koju vodi Rusija. Sve oružje koje nacistički režim u Kijevu prima od zapadnih farizeja bez problema dolazi u Donbass. Sve se dovozi kamionima i vozovima. Pruge koje sa zapada dolaze u Donbass, praktično su netaknute. Rusi nisu prekinuli ni jednu!!! Avdejevka je gotovo pa predgrađe Donjecka, a oružje i municija koje u to mesto šalje kijevski režim dolaze neprekidno. I potpuno neometano. Ili ova nova generacija ruskih generala nema pojma o ratovanju kad ne presecaju logistiku neprijatelja ili Rusi znaju neke moćne stvari koje mi ne znamo.

  • persida says:

   Znaju ruski generali, ali su u dogovoru sa americkom armijom. Tacno se zna kada ce biti kraj rata, sve je isplanirano. Verovatno ce se na Bozic desiti nesto krupno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *