АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Пред нама је војни сукоб Русије и Америке!

AMERIČKI GENERAL: Pred nama je vojni sukob Rusije i Amerike!

12 septembra 2015

allen 677Koordinator za pitanja saradnje SAD-a s drugim zemljama u borbi protiv Islamske Države general u penziji Džon Alen, smatra da na teritoriji Sirije može doći do sukoba između ruske vojske i koalicije na čijem je čelu.

Kako prenosi ruski portal Vzgljlad, Alen je, odgovarajući na pitanje da li će ruski vojnici predstavljati problem za Vašington ako se budu na strani Asada borili protiv Islamske države rekao: „Tokom poslednjih nekoliko dana pažljivo smo pratili ovo jačanje snaga i pokušali smo da shvatimo na šta bi ono moglo da ukaže.“ „Smatram da je to loše. Rusija koristi svoju moć da podrži režim Bašara Asada“, rekao je Alen.

Prema mišljenju američkog generala, Asad snosi glavnu odgovornost za to što su u konfliktu u Siriji poginule desetina hiljada ljudi.

„Njegova podrška vojnim snagama može dovesti do toga da ruske snage dođu u konflikt sa snagama koalicije“, kaže Alen

General je pritom priznao da nije uspela početna etapa obuke koju je sproveo Pentagon i koja je trebala da pripremi borce sirijske opozicije za borbu protiv ISIL-a.

SAD su planirale da pripreme 12 hiljada boraca sirijske opozicije i u to je uloženo 500 miliona dolara. Međutim, prema podacima CNN-a, do sada su američku obuku prošla samo 54 borca. Oni su posle obuke uglavnom bili oteti, ili su pobegli iz regiona borbenih akcija.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *