АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ: Србија и Мађарска ће платити цену због Русије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ: Србија и Мађарска ће платити цену због Русије

4 августа 2019

САД не гледају благонаклоно на војно-техничку сарадњу Београда и Москве, али ни на све ближу сарадњу Србије и Мађарске, поручио генерал Бен Хоџис.

Србија би због набавке оклопних извиђачких возила БРДМ 2, које јој је донирала Руска Федерација, могла да трпи озбиљне последице! Доскорашњи главни командант америчких копнених снага у Европи, генерал Френклин Бен Хоџис, рекао је да САД не гледају благонаклоно на војно-техничку сарадњу Београда и Москве. Русија, тврди Хоџис, само жели да изазове нестабилност у региону, како преносе београдски медији.– Испорука руских оклопних возила Србији показатељ је тежње Русије да створи нестабилност на Балкану. Више је него јасно да у Москви немају интереса да помогну Србији и њеним суседима да нађу мирно решење за изазове. Русија ће учинити све да спречи интегрисање Србије и Запада, упркос таквој жељи милиона грађана Србије… – навео је генерал Хоџис за Глас Америке поводом испоруке руског наоружања Србији.

И ЕУ много заболело

С друге стране, из НАТО су саопштили да „Алијанса у потпуности уважава суверено право свих држава, укључујући и Србију, да бирају са ким ће склапати политичке и споразуме из сфере безбедности“.

У понедељак је у Нишу представљен контингент од првих десет руских оклопних возила која су испоручена Србији. Њихово допремање изазвало је велику контроверзу, с обзиром да је Румунија забранила да буду испоручени преко њене територије због санкција које је Москви увела ЕУ због анексије Крима. Међутим, касније је обелодањено да су возила стигла преко Мађарске, због чега се и ова земља нашла на удару ЕУ и САД, па и самог Хоџиса.

– Надам се да ће Мађарска, која је значајан члан НАТО и ЕУ, организација заснованих на идеалима либералне демократије, од којих је остварила доста користи, помоћи да се Русија приволи у испуњавању обавеза које треба да испуни сваки одговорни члан међународне заједнице. Русија константно крши међународно право у црноморском региону. Мађарска може бити снажан заговорник мира уколико одбаци напоре Руске Федерације да између нас уметне клин – нагласио је генерал Хоџис.Истовремено, из администрације ЕУ одговорили су да не коментаришу појединачне случајеве и додали да „одговорност за примену санкција које је ЕУ изрекла Русији сносе све земље чланице“.

Познато лицемерје

Стевица Деђански из Центра за развој међународне сарадње каже да су на делу двоструки аршини Запада.

– Проблем им је када ми добијемо десет транспортних возила на поклон, а није проблем када постоји америчка база Бондстил на КиМ или кад Америка наоружава Хрватску ‘апачима’ или када увлаче околне земље у НАТО пакт. То није провокација, а јесте када добијемо десет возила на поклон од Русије!?! Очигледно је, дакле, да користе Србију као страшило за било шта што желе да постигну и нас та врста лицемерја више не би требало да изненађује – поручује Деђански.

(Еспресо)

KOMENTARI8 коментара

 1. Marko st says:

  Opste poznato i vec dosadno zapadno licimerstvo

 2. Lazar says:

  Generale, šta pušite, osim cigara?

 3. Boze Pravde says:

  Nacisti bi da nesto odreduju.Hulje nisu svjesne da njihovo vreme prolazi? Mars jebbem vam mater stoko jedna.

 4. Slobodanka says:

  General Hodžis> "Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i Zapada, uprkos takvoj želji miliona građana Srbije…" SAD i ceo Zapad kao (kobojagi) žele Srbiju u EU, a samo zato da bi Srbiju trajno podjarmili i ujedno dobili bi priznanje Kosova, najvažnije је da ne propadne baza Bondstil. Čak veoma je moguće da planiraju da isčupaju od Srbije priznanje Kosova, a da je nikad ni ne prime u EU. Savršena magarica, tj. savršeno izigrana, opljačkana i namagarčena Srbija, to je tek vežba za njihov glavni cilj Rusiju.

 5. dinki says:

  Imali ste šansu 1999,30 godina nas omekšavate da ne računam 50 godina komunizma i namjernog sputavanja od strane Titovih komunista,toliko ste hrabri da ste gađali civile u bijesu i nemoći ali udarićete vi još jednom i više nikad jer je dovoljan broj Srba naučio lekciju o zapadnoj dobronamjernosti.

 6. Miroslav says:

  Бежаћете ви Американци из Европе ускоро баш као што је војска Вермархта која је мислила да је неуништива.

 7. Бобан за Српског Цара и царевину Србију says:

  Овај хоџис мора да је добио презиме од американизованог (неког) хоџе који му је био предак. Хпџин тј хоџис (бој). Шалу на страну. Овај неће да се добро проведе дефинитивно. Омастиће неки конопац кад Руси ослободе врисел.

 8. nurnberg says:

  taj milion krezubih, neumivenih i maloumnih prema sest miliona koji nece u eu i nije nesto, ako takvi ko ti ne dodju im u pomoc i ovom tiraninu. / mi na umiranje navikli i svoj zivot spremni skupo prodati pa sa sigurnom pobedom ne mozes racunati kauboju, a i do tada ce te se verovatno medjusobno pobiti. odbi /ima i druga rec, al nismo cobani/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u