АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ: Србија и Мађарска ће платити цену због Русије

AMERIČKI GENERAL PRETI: Srbija i Mađarska će platiti cenu zbog Rusije

4 avgusta 2019

SAD ne gledaju blagonaklono na vojno-tehničku saradnju Beograda i Moskve, ali ni na sve bližu saradnju Srbije i Mađarske, poručio general Ben Hodžis.

Srbija bi zbog nabavke oklopnih izviđačkih vozila BRDM 2, koje joj je donirala Ruska Federacija, mogla da trpi ozbiljne posledice! Doskorašnji glavni komandant američkih kopnenih snaga u Evropi, general Frenklin Ben Hodžis, rekao je da SAD ne gledaju blagonaklono na vojno-tehničku saradnju Beograda i Moskve. Rusija, tvrdi Hodžis, samo želi da izazove nestabilnost u regionu, kako prenose beogradski mediji.– Isporuka ruskih oklopnih vozila Srbiji pokazatelj je težnje Rusije da stvori nestabilnost na Balkanu. Više je nego jasno da u Moskvi nemaju interesa da pomognu Srbiji i njenim susedima da nađu mirno rešenje za izazove. Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i Zapada, uprkos takvoj želji miliona građana Srbije… – naveo je general Hodžis za Glas Amerike povodom isporuke ruskog naoružanja Srbiji.

I EU mnogo zabolelo

S druge strane, iz NATO su saopštili da „Alijansa u potpunosti uvažava suvereno pravo svih država, uključujući i Srbiju, da biraju sa kim će sklapati političke i sporazume iz sfere bezbednosti“.

U ponedeljak je u Nišu predstavljen kontingent od prvih deset ruskih oklopnih vozila koja su isporučena Srbiji. Njihovo dopremanje izazvalo je veliku kontroverzu, s obzirom da je Rumunija zabranila da budu isporučeni preko njene teritorije zbog sankcija koje je Moskvi uvela EU zbog aneksije Krima. Međutim, kasnije je obelodanjeno da su vozila stigla preko Mađarske, zbog čega se i ova zemlja našla na udaru EU i SAD, pa i samog Hodžisa.

– Nadam se da će Mađarska, koja je značajan član NATO i EU, organizacija zasnovanih na idealima liberalne demokratije, od kojih je ostvarila dosta koristi, pomoći da se Rusija privoli u ispunjavanju obaveza koje treba da ispuni svaki odgovorni član međunarodne zajednice. Rusija konstantno krši međunarodno pravo u crnomorskom regionu. Mađarska može biti snažan zagovornik mira ukoliko odbaci napore Ruske Federacije da između nas umetne klin – naglasio je general Hodžis.Istovremeno, iz administracije EU odgovorili su da ne komentarišu pojedinačne slučajeve i dodali da „odgovornost za primenu sankcija koje je EU izrekla Rusiji snose sve zemlje članice“.

Poznato licemerje

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje kaže da su na delu dvostruki aršini Zapada.

– Problem im je kada mi dobijemo deset transportnih vozila na poklon, a nije problem kada postoji američka baza Bondstil na KiM ili kad Amerika naoružava Hrvatsku ‘apačima’ ili kada uvlače okolne zemlje u NATO pakt. To nije provokacija, a jeste kada dobijemo deset vozila na poklon od Rusije!?! Očigledno je, dakle, da koriste Srbiju kao strašilo za bilo šta što žele da postignu i nas ta vrsta licemerja više ne bi trebalo da iznenađuje – poručuje Deđanski.

(Espreso)

KOMENTARI8 komentara

 1. Marko st says:

  Opste poznato i vec dosadno zapadno licimerstvo

 2. Lazar says:

  Generale, šta pušite, osim cigara?

 3. Boze Pravde says:

  Nacisti bi da nesto odreduju.Hulje nisu svjesne da njihovo vreme prolazi? Mars jebbem vam mater stoko jedna.

 4. Slobodanka says:

  General Hodžis> "Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i Zapada, uprkos takvoj želji miliona građana Srbije…" SAD i ceo Zapad kao (kobojagi) žele Srbiju u EU, a samo zato da bi Srbiju trajno podjarmili i ujedno dobili bi priznanje Kosova, najvažnije je da ne propadne baza Bondstil. Čak veoma je moguće da planiraju da isčupaju od Srbije priznanje Kosova, a da je nikad ni ne prime u EU. Savršena magarica, tj. savršeno izigrana, opljačkana i namagarčena Srbija, to je tek vežba za njihov glavni cilj Rusiju.

 5. dinki says:

  Imali ste šansu 1999,30 godina nas omekšavate da ne računam 50 godina komunizma i namjernog sputavanja od strane Titovih komunista,toliko ste hrabri da ste gađali civile u bijesu i nemoći ali udarićete vi još jednom i više nikad jer je dovoljan broj Srba naučio lekciju o zapadnoj dobronamjernosti.

 6. Miroslav says:

  Bežaćete vi Amerikanci iz Evrope uskoro baš kao što je vojska Vermarhta koja je mislila da je neuništiva.

 7. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Ovaj hodžis mora da je dobio prezime od amerikanizovanog (nekog) hodže koji mu je bio predak. Hpdžin tj hodžis (boj). Šalu na stranu. Ovaj neće da se dobro provede definitivno. Omastiće neki konopac kad Rusi oslobode vrisel.

 8. nurnberg says:

  taj milion krezubih, neumivenih i maloumnih prema sest miliona koji nece u eu i nije nesto, ako takvi ko ti ne dodju im u pomoc i ovom tiraninu. / mi na umiranje navikli i svoj zivot spremni skupo prodati pa sa sigurnom pobedom ne mozes racunati kauboju, a i do tada ce te se verovatno medjusobno pobiti. odbi /ima i druga rec, al nismo cobani/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *