АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО ПОРАЗ: „Претрпели смо неуспех, проћи ће године…“

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO PORAZ: „Pretrpeli smo neuspeh, proći će godine…“

18 januara 2020

SAD su bile svetski lideri u oblasti hipersoničnog naoružanja, ali su njihovi projekti pretrpeli neuspeh, izjavio je zamenik predsednika Združenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Džon Hajten.

„U oblasti hipersoničnog oružja ozbiljno se takmičimo sa nizom konkurenata u svetu. Bili smo na vrhu pre deset godina. Imali smo dva programa, dva prototipa… Nisu se dobro pokazali. Šta smo uradili nakon što su pretrpeli neuspeh? Počeli smo višegodišnje istraživanje razloga neuspeha i zatim odustali od tih programa“, rekao je Hajten u Centru za međunarodna istraživanja u Vašingtonu.On je priznao da će sada, nakon obustave rada na projektima, proći godine do nastavka rada u ovoj oblasti i pozvao da se ubrza taj proces, što se, po njegovim rečima, za sada ne radi.

Prošle nedelje je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da država poseduje „velike i moćne“ rakete i potvrdio da rade na izradi hipersoničnih rakete.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije izjavio da je Rusija prvi put u svojoj novijoj istoriji razvila naoružanje koje niko drugi na planeti nema.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miki says:

    Ipak nije sva istina ? Para buši gde burgija neće, tako da će i vaša nametnuta demokratija pretrpeti krah, vama će jedino ostati da štosate vaše naštampane dolare i da ih u miru prebrojavate. Najbolje je iste vagom meriti i na novim novčanicama dodavati 0 na svaki kilogram-poput mi u vreme vaše nametnute inflacije.

  2. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

    Pa ne da tramp lovu za vojsku, treba Melaniji za šminku i malom baronu za guvernantu. A i šta vam znači Hipersonično oružje? Da neće da vas unište za čitavih 5 minuta, nego za samo 30 sekundi, i koja razlika? Jedino što onda nema šminke i guvernante.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *