АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО ПОРАЗ: „Претрпели смо неуспех, проћи ће године…“

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО ПОРАЗ: „Претрпели смо неуспех, проћи ће године…“

18 јануара 2020

САД су биле светски лидери у области хиперсоничног наоружања, али су њихови пројекти претрпели неуспех, изјавио је заменик председника Здруженог комитета начелника штабова Оружаних снага САД генерал Џон Хајтен.

„У области хиперсоничног оружја озбиљно се такмичимо са низом конкурената у свету. Били смо на врху пре десет година. Имали смо два програма, два прототипа… Нису се добро показали. Шта смо урадили након што су претрпели неуспех? Почели смо вишегодишње истраживање разлога неуспеха и затим одустали од тих програма“, рекао је Хајтен у Центру за међународна истраживања у Вашингтону.Он је признао да ће сада, након обуставе рада на пројектима, проћи године до наставка рада у овој области и позвао да се убрза тај процес, што се, по његовим речима, за сада не ради.

Прошле недеље је председник САД Доналд Трамп изјавио да држава поседује „велике и моћне“ ракете и потврдио да раде на изради хиперсоничних ракете.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је на колегијуму Министарства одбране Русије изјавио да је Русија први пут у својој новијој историји развила наоружање које нико други на планети нема.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. Miki says:

    Ipak nije sva istina ? Para buši gde burgija neće, tako da će i vaša nametnuta demokratija pretrpeti krah, vama će jedino ostati da štosate vaše naštampane dolare i da ih u miru prebrojavate. Najbolje je iste vagom meriti i na novim novčanicama dodavati 0 na svaki kilogram-poput mi u vreme vaše nametnute inflacije.

  2. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

    Pa ne da tramp lovu za vojsku, treba Melaniji za šminku i malom baronu za guvernantu. A i šta vam znači Hipersonično oružje? Da neće da vas unište za čitavih 5 minuta, nego za samo 30 sekundi, i koja razlika? Jedino što onda nema šminke i guvernante.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u