АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Потпуно смо незаштићени од руског „Авангарда“

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: Potpuno smo nezaštićeni od ruskog „Avangarda“

28 decembra 2018

Bojeva glava strateškog raketnog sistema „Avangard“ u stanju je da leti i 27 puta pržbe od zvuka – izjavio je Jurij Borisov, zamenik ministra odbrane Rusije.

Dodatno je ukazao: „Poslednja testiranja su pokazala da može da dostigne brzine bliske 30 Maha. Oko 27 Maha čak je dodatno ubrzao“.Borisov posebno naglašava, namenjujući svoje reči ponajpre vodećim silama Zapada:

„Avangard pri takvim brzinama nije u stanju da obori ni jedna postojeća antiraketa!“

Po njegovim rečima, „Avangard“ se od svih postojećih raketnih sistema u svetu razlikuje po tome što „niko ne može da predvidi gde će se on nalziti već u narednom trenutku:

„On je u stanju da nepredvidljivo manevriše, tako da faktički svodi na nulu mogućnosti svake protivraketne odbrane. Veoma ga je teško otkriti, a još teže oboriti“.

Američki generali, eksperti i mediji su se – upravo zbog ovoga – poprilično uzbodili i uzbunili.

Bivši šef Strateške komande SAD Džon Hejten bio je više nego jasan:

„Mi trenutno nemamo zaštitu od tog oružja. Avangard može da nosi i nuklearnu bombu, a neprihvatljivu opasnost predstavlja i mogućnost da se presretne i uništvi svaka druga takva raketa.

Uticajni i renomirani list National Interest objavio je: „Američki vojni eksperti mračno ocenjuju sposobvnosti SAD da se nose sa takvim raketama. Rusija je sa Avangardom pretekla i SAD  i Kinu u oblasti hipersoničnog naoružanja“.

Washington Examiner je objavio da „Avangard“ prevazilazi mogućnosti svih američkih hipersoničnih raketa.

Ovo izdanje naglašava: „SAD bi verovatno pobedile u nuklearnom ratu sa Rusijom, ali bi pogibija civilnog stanovništva bila užasna jer bi naša PRO bila uništena ruskim raketama“.

Telekanal CNBC upozorio je: „Ruski hipersonični sistem probija čak i najmodernije sisteme PRO. Dodatno je loše što će ta raketa ući u naoružanje ruske armije već u 2020-oj“.

Urednik moskovskog vojnog magazina „Arsenal Otečestva“ Aleksej Leonkov procenjuje da će „Avangard“ biti važan adut ruske doktrine susretnog udara:

„Amerikanci su bili ispred nas u formiranju protivraketne odbrane. Ali, `Avangard` sve menja. Taj sistem je superioran svakoj PRO i zato će sa njim biti uspostavljena ravnoteža i povraćena strateška stabilnost“.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ne dao Bog Rusiji da je ona nezaštićena od vaših raketa,sravnili bi ste je sa zemljom! Nego,na svu sreću to nije tako! I upamtite,Rusija NE POČINJE ratove,Rusija ih završava!

 2. Deda Micko says:

  Iako priznaju da nemaju odbranu, oni i dalje tvrde da bi pobedili. Bolesnici, lecite se.

  • Velika Metla says:

   Deda,ko da se leči.,oni??? Motka je JEDINI lek za njih,jer SAMO taj lek razumeju! Kod njih tražiti razum i svest je isto kao u kreketuše tražiti dlake!

   • raikkonen says:

    hahahahaha....ja i dalje tvrdim ko i mnogo puta ranije da je MOTKA jedini lek..ali rusi izgleda ne mogu bez da predhodno ne dobiju po labrnji pa da bi posle napravili rusvajt..shto je u ovo danashnje vreme ne prihvatljivo...mislim na zrtve koje bi bile na njihovoj strani..

 3. Sasulja says:

  Ameri,sto ne probate,mozda Rusi blefiraju.

  • Velika Metla says:

   Oni jedino u holivudskim filmovima smeju nekoga ko je jak napasti! Tu su im na raspolaganju spasioci ljudske vrste Brus Vilis,Čak Noris.....!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *