АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Руси владају европским небом – супериорнији су од нас!

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: Rusi vladaju evropskim nebom – superiorniji su od nas!

16 septembra 2015

bMP6G16 Su-37Američki general Frenk Gorenc, u intervjuu za „Breaking Defence“, rekao je da je ruska avijacija preuzela vodeću poziciju ukoliko se govori o dominaciji i snazi na nebu Evrope.

On je ocenio snagu ruske avijacije rastućom i priznao da Rusija ima vodeću ulogu u svetu na tom polju.

General Frenk Gorenc je inače glavnokomandujući vazdušnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, a u intervjuu je poručio javno da bi politička i vojna elita trebala da bude veoma uznemirena, kao što je i on, rastućom snagom ruske avijacije.

„Trening ljudstva u formatu „mikrodislokacije“ i veći broj vojnih baza u Evropi je ono što je neophodno avijaciji SAD-a.“ – kaže general Gorenc.

„Rusija ne samo što preuzima vodeću poziciju na polju proizvodnje avio-tehnologija, nego i u sferi nadzemnih sistema protiv-vazdušnih sistema postaje lider.“ – kaže američki general za vojni portal „Breaking Defence“.

„Krimsko poluostrvo i Kaljiningradska oblast su dve najsnažnije odbrambene zone Ruske Federacije.“ – tvrdi general Gorenc, praktično potvrđujući ono što i ruski eksperti govore.

„Kad imate superiornost u vazduhu – sve je moguće, kad nemate – ništa nije moguće.“ – izričit je general Gorenc.

General Gorenc u intervjuu iznosi i svoje mišljenje na koji način efikasno SAD može izbeći opasnosti koje nosi moćna ruska avijacija.

„Umesto zaštite američkih vojnih baza od bombardovanja, američka avijacija mora primeniti i vežbati taktike mikrodislokacije, odnosno, sposobnosti rotacija malih grupa američkih aviona u različite baze u kratkom periodu.“ – poručuje general Gorenc.

General Gorenc je otvoreno ocenio da je Rusija superiornija od Sjedinjenih Američkih Država na polju vazdušnih oružanih snaga.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Djuro says:

  Ovo je americki nacin da navedu drzavu da vise investira u naoruzanje .

 2. Apis says:

  General Gorenc je ocigledno slovenac. Amerika kao i Turska imperija ratove vodi sa janicarima. Janicari su OK za osvajanje, zelja za pljackom i napredovanjem u hijerarhiji imperije je pogonska sila. Kad pocne povlacenje i odbrana janicar nema ljubav i zelju da gine za otacbinu, pocinje rasulo. Rusi ako krenu na SAD razbiće ih mnogo lakse nego Hitlerovu Nemacku. Na slici je su34 koji je kao za igru pocistio Gruzijske tenkove i sve sto je Sakasvili sa amerima postavio za ofanzivna dejstva. Ucinak su34 je bio za dva dana haos i rasulo Gruzije. U Rusiji postoji niz raznih proizvođaca vrhunskih aviona za sve namene kojima niko na svetu nije blizu. Postoji i ruska ponuda migova35 Srbiji po najnizoj moogućoj ceni koju plaća i ruska vojska ali Vucić trazi nacin da kupi smeće od zapadnih prijatelja po visestruko većoj ceni.

 3. darko says:

  TAKO JE GENERALE DRUGI M RECIMA RUSKA AVIJACIJA JE GIGANT,DJURO TO STO PRICAS NIJE TACNO RUSI IZRADOM T-50 A I OSTALIH AVIONA SU PRVI PUT U ISTORIJI NEPOBEDIVI DA DOBRO RECENO REKETE VAZDUH -VAZDUH IMAJU NAJVECI DOMET NA SVETU 400 KM PLASMA KOJA DAJE NEVIDLJIVOST ANATIRADARSKE RAKETE PREKO 249 KM I NOVO ORUZJE ANTIGRAVITQACIJSKU ZRAKU KOJA JE POTVRDENA DA POSTOJI ONA ODBACUJE RAKETE PV 200 KM OD METE I RAKETE VAZDUH VAZDUH 700 OVAKVIH AVIONA MOGU ODBACITI 7000 RAKETA PVO ILI IZ VAZDUHA OD AVIONA TE ISTO TOLIKO CILJEVA NATO PAKTA PVO UNISTITI PO AMERICI I EVROPI AKO BI ZELELI NATO OVIM NAORUZANJEM GUBI SVAKI SMISAO PROTIV OVAKVIH SISTEMA PLASMA-ANTIGRAVITACIJSKA ZRAKA - RAKETE VELIKOG DOMETA VAZDUH -VAZDUH 400 KM.PRUIV OUT U ISTORIJI RUSI OSTAJU NEPOBEDIVI U VAZDUHU GIGANT KAO IZ CRTICA KOJEG NE MOZES UNISTITI ISTINA NE UVELICAVANJE ALI NAPROSTO ISTINA

 4. marko says:

  MIslim da rusi kad naprave serije bespilotnih letelicam te ovaj torpedo koji pod morem leti 10 000km s termobaricnom glavom i brzinom 5 maha da prakticki niti jedan brod na svetu kad rusi dignu flotu od 100 bespilotnih letelica nema apsolutno nikakvu sansu,Ovim torpedom koji ce nostiti i obicne glave rusi mogu bez svoje avijacije unistiti sve pomorske snage nato na celom svetu bace torpedo glonass preuzme navodenje i zbogom nato brodovi sveta. Ja mislm da je rusija u ovom hladnom ratu ostavila nato daleko iza sebe naravno ovo nato nece priznati ali mislim da nato nema sanse appsolutne protiv ovakvih ruskih arsenala raketa svih brzina i dometa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *