АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Русија нас војно сустигла!

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: Rusija nas vojno sustigla!

18 septembra 2015

raketa5General američkog Vazduhoplovstva je rekao da Pentagon treba da razvije nove taktike kako bi išao u korak sa ruskom vojnom odbranom, navodeći da je Moskva sustigla sposobnosti SAD.

On je dodao da Vašington više nema vazdušnu nadmoć.

General Frenk Gorenc, komandant američkih vazdušnih snaga u Evropi, rekao je da je zabrinut zbog napora Moskve da poveća količinu i kvalitet svojih aviona i bespilotnih letelica, prenosi Reuters.

„Prednost koju smo imali u vazduhu skoro da više ne postoji“, rekao je Gorenc na godišnjoj konferenciji Vazduhoplovne asocijacije.

On je dalje rekao da ulaganje Moskve u modernizaciju vazdušnih snaga i zavidnu PVO odbranu predstavlja „alarmantni“ potez.

Zvaničnici SAD su nekoliko puta upozorili da kineska vojna tehnologija koja se trenutno razvija, naročito ona usmerena na odbranu od američkih nevidljivih ratnih aviona i bombardera, predstavlja pretnju. Međutim, Gorenc smatra da pretnju ne predstavlja samo Kina.

„Nije problem samo u Pacifiku. Problem je i u Evropi“, rekao je on. „Mislim da ne bi bilo kontroverzno reći da su nas sustigli po sposobnosti“.

Kao odgovor na to, Gorenc kaže da Vazduhoplovstvo SAD treba da razvije nove taktike i procedure kako bi SAD i dalje imale vojnu prednost.

Ove izjave su se pojavile pred puštanje prvog drona MA-1 Predator u službu u Letoniji ove nedelje. Biće to prvi dron u evropskom vazdušnom prostoru.

U međuvremenu, rusko ministarstvo spoljnih poslova je iskritikovalo NATO zbog nagomilavanja vojske u susednim državama. Iz ministarstva je rečeno da se nagomilavanje vrši „pod lažnim izgovorom da se Rusija agresivno ponaša“.

Gorenc je rekao da bi uvođenje prvog drona otvorilo put za veću upotrebu dronova u Evropi. Zagušeni vazdušni prostor i logistički problemi su do sada ograničavali primenu dronova.

U međuvremenu, otpuštanje osoblja u Vazduhoplovstvu SAD je opteretilo one koji su ostali i koji sada rade više od 12 sati dnevno kako bi stigli da urade sve što im je zadato.

Kongres nije odobrio zahtev departmana odbrane da se zatvore vojne baze koje se ne koriste, zbog čega Vazduhoplovstvo nema dovoljno radne snage.

(webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. miroslav says:

  To je vec bio naslov,samo je avion bio na fotografiji:)

 2. BULAVA says:

  Nikakvu prednost SAD nemaju u odnosu na Rusiju.Nikada je nisu ni imali.Jedina prednost SAD u odnosu na Rusiju bila je peta kolona unutar Rusije.Sada je i sa tim zauvjek završeno,setom zakona kojim je ta peta kolona razbijena u paramparčad.

 3. miroslav says:

  Sustigla a ne prestigla.Niti ce ih prestici dok ih jevreji placaju.

 4. Milenko says:

  Kakvi bre Ameri i NATO oni se trajno urušavaju kao i njihov prljavi papirni dolar i euro .Budućnost mira u svetu je BRIKS i kraj svih zala na svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *