АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ САВЕТУЈЕ БЕЛУ КУЋУ: „Дигните руке од Украјине, важнији су добри односи са Русијом“

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ САВЕТУЈЕ БЕЛУ КУЋУ: „Дигните руке од Украјине, важнији су добри односи са Русијом“

29 јануара 2022

СЈЕДИЊЕНЕ Државе нису дале одговор на најважније питање Русије о безбедносним гаранцијама и неширењу НАТО на исток, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Додао је да поготово „нема позитивне реакције поводом главних питања“. А то су: неширење НАТО на исток и „неразмештање ударног наоружања које би могло да угрози руску територију“.Функционер горњег дома руског парламента Андреј Климов оценио је да се Бајденова администрација веома боји да ће отварање преговора са Русијом републиканци почети да тумаче као слабост Беле куће. Зато, по његовом мишљењу, и инсистирају да Москва не објављује одговор из Вашингтона на руски „безбедносни ултиматум“.

Американолог Дмитриј Дробњицки открива:

„Одговор САД Москви вероватно садржи захтев да се главни преговори о безбедносним гаранцијама одложе за новембар. Због америчких конгресних међуизбора. Очито је да Бајденовој Белој кући веома недостаје време за формирање става о руским захтевима који се тичу безбедносних гаранција“.

Дробњици додатно указује: „У Белој кући нема командног монолита, па је највеће питање за САД ко је написао одговор Русији? Према Блинкену, коначну верзију документа утврдио је Бајден, али ко је асистирао америчком лидеру? Рон Клајн или Џејк Саливан? То су утицајни људи са различитим погледима на спољну политику, тако да ово питање није без основа“.

Огласио се и амерички генерал-потпуковник (у резерви) Дејл Дејли у чланку за National Interest који је написао заједно са војним консултантом Џејмсом Фарвелом. У којем отворено саветује Вашингтону да објави да Украјина и Грузија неће постати чланице НАТО:

„Те две земље немају право да саме уђу у НАТО, њихово чланство је могуће само по позиву. Западним безбедносним интересима није неопходно да оне постану чланови алијансе. Запад не треба да им даје двосмислене наговештаје да Русија не би сматрала да су односи са њима једнаки чланству у блоку“.

Додатно су указали: да Украјина треба да има неутрални статус, какав има Аустрија.

Украјина се 2014. одрекла свог ванблоковског статуса, а 2019. је усвојила амандмане на Устав који фиксирају њенкурс ка придруживању Европској унији и Северноатлантском савезу.

KOMENTARI2 коментара

  1. Filip says:

    Sa obzirom na to da Ameri svo svoje "znanje" zasnivaju na kabadahijskoj pretnji silom ovaj general im predlaže jedinu pametnu stvar koju su do sad uradili. To je zato što oni sve što zamisle je kao kad mali Perica priča o svojim zamislima. Takvi su im doneti.

  2. milorad5 says:

    američki general nema pojma ZAŠTO društvance u vašingtopnu preti svetskim ratom ali kad cela petrohemijska priča izadje na videlo,a izaćiće kada tramp ponovo sedne u belu kuću ,oficiru će biti sve mnogo jasnije nego danas.A NAMAGAREČENI ljudi znaju da budu jako BESNI i OSVETOLJUBUVI.Bajden-klinton kamarila je u ozbiljnoj opasnosti čak i u USA, i to je ono što je zastrašujuće pošto se ta zaverenička klika pokazala ka ozbiljna mafijaška grupacija koja je spremna da ubija masovno ako treba,mislim da će morati da ODSTRELE neke iz tog klana inače će biti svašta u americi a generali su tu ono što treba:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u