АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: „Преузели су половину територије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: „Преузели су половину територије

22 јула 2021

Талибани контролишу половину од око 420 окружних центара у Авганистану, изјавио је данас амерички генерал Марк Мајли.То је најновији знак убрзаног погоршања безбедносне ситуације у Авганистану, наводи Ројтерс.

Мајли, командант здруженог генералштаба војске САД, рекао је да је више од 200 од 419 окружних центара под контролом талибана.

Крајем прошлог месеца Мајли је казао да талибани контролишу 81 окружни центар у земљи.

Петнаест дипломатских мисија и представник НАТО у Кабулу, упутили су пре неколико дана заједнички апел талибанима да зауставе војне офанзиве широм Авганистана, само неколико сати након што учесници мировног састанака у Дохи нису успели да постигну договор о прекиду сукоба.

KOMENTARI6 коментара

  1. Velika Metla says:

    Свака част Талибанима. Народ који ЗНА шта му је чинити ! СВАКА ЧАСТ !

  2. Mate says:

    Ne mogu monafici i kafiri nikad pobijediti Alahove izabranike. Sve će ih pomesti džihad.

  3. Бели Орао says:

    Камо среће да и ми имамо такве вође а и борбеног гена као Талибани ! Гризу стијене али се боре и истјеравају западњаке послије дуги низ година , то је борбеност и снага воље ! А ми послије 78 дана потписали капитулацију , “зашто капитулацију”. питаће се многи , па погледајте шта за смеће нам је државу водило и води послије напуштања КОСМЕТА !!!??? А сад смо у поданичком статусу , шта други кажу тако нам НЕ-власт и ради !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u