АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО АМЕРИКУ: Нуклеарни арсенал САД је у жалосном стању

AMERIČKI GENERAL ŠOKIRAO AMERIKU: Nuklearni arsenal SAD je u žalosnom stanju

8 februara 2021

BIVŠI zamenik načelnika Generalštaba američke kopnene vojske, general Džek Kin, ocenio je da u nuklearnom arsenalu SAD postoje ozbiljni nedostaci.

„Moramo modernizovati svoj nuklearni arsenal, koji je sam po sebi odvraćajući, da ne bismo našim protivnicima davali nikakav podsticaj da pokušaju da iskoriste slabosti koje vide u našem nuklearnom potencijalu. A mi u njemu imamo ozbiljne slabosti“ – otkrio je Kin.Naglasio je da Sjedinjene Države zaostaju za Rusijom na planu modernizacije te vrste naoružanja:

„Moskva završava desetogodišnji program poboljšavanja svog nuklearnog naoružanja, a naše je u žalosnom stanju. Sjedinjene Države moraju taj svoj arsenal dovesti do standarda koje će Moskva i Peking smatrati ubedljivim“.

Kin je takođe ukazao da SAD zaostaju za Rusijom i Kinom i u sredstvima za ne-nuklearni sukob. Pritom je upozorio da Pentagon mora najhitnije povećati broj kopnenih i protivbrodskih projektila i modernizovati konvencionalno naoružanje.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    E be general, nemo se brineš za Kinu i Rusiju. Kod njih ta ubeđenost zavisi od aktivnosti druge strane. Ako ste neaktivni, oni smatraju vaše glave ubedljivim. Ali ako ste aktivni, e onda neće moći. Prema tome, nema brineš. Samo sedi, umiri se i ćuti i oni neće ništa uraditi. To vi najsigurnija odbrana. I za vas vi i za nas mi. Mislim, meni ovo za nas mi važnije od svega. I nemo diraš Kima. On nije sav svoj i ko zna...

  2. milorad 5 says:

    Sve je u redu sa njihovim nuk. arsenalom,nema tu nikakvih problema, jedini problem je što su oni još DALEKO,VEOMA DALEKO od razvijanja efikasnog hipersoničnog oružja i ne postoji mogućnost da ukradu tehnologiju od rusa.Čak i kada bi imali rakete u posedu oni ne bi mogli da izvrše reverzni inženjering, a da ukradu GLAVNI deo tehnologije je,pa, recimo skoro nemoguće.Moraće sami da se oznoje oko hipersoničnog oružja,jer je u pitanju krucijalni i jedinstveni tehnološki iskorak, koji je ruskog porekla isključivo.Možda će to da smiri "apetite" u vašingtonu i da ih urazumi povodom njihovih fantazija o "pax americana" i snova o imperiji.Rusi su počeli serijsku proizvodnju hipersoničnog oružja i sledeće DVE god su zadnji prozor u kome amerikanci mogu još da maštaju o njihovom PRVOM UDARU na rusiju,posle toga oni mogu da se posvete isključivo razmišljanju o odgovoru i eventualnoj odmazdi na ruski udar.To će ZAČAJNO promenti odnos snaga i politiku USA prema CELOM SVETU,nadam se ka razumnijem i manje megalomanskom pristupu nego dosada.Amerikancima treba 10-15 god.!!! da stignu ruse u ovoj tehnologiji,eventualno, oni će uspeti, ali šta sve može da se desi za to vreme je nepredvidljivo, pogotovo za USA koje imaju teške unutrašnje probleme koji će se samo povećavati,bez neokolonijalnog izvora prihoda i moći.Kinezi takodje nemaju hiperzvučnu tehnologiju ,onih nekoliko "probnih" raketa koje su "eksperimentalno" lansirane i potvrdjene su im rusi poklonili da plaše amerikance.Za sada su rusi JEDINI koji znaju kako napraviti hipersonične objekte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *