АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Прича да су Руси опасност је блеф – ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ…

AMERIČKI GENERAL ŠOKIRAO JAVNOST: Priča da su Rusi opasnost je blef – IZA SVEGA SE KRIJE…

12 aprila 2019

Pukovnik američke vojske u penziji Daglas Makgregor izjavio je da raspoređivanje američkih trupa u Evropi nije opravdano, a Rusija nema nameru da napadne Evropu, prenosi televizija „Foks njuz“.

Prema njegovim rečima, ne postoji pretnja da će Rusija napasti Evropu, a Kina jugoistočnu Aziju, tako da nema potrebe da se američke trupe razmeštaju u inostranstvu u cilju suprotstavljanja tim državama.„Nikakva ruska vojska se ne okuplja na granicama Evrope, spremajući se da napadne Zapad i osvoji Evropu. Ništa takvo se ne dešava. Nikakve kineske trupe se ne koncentrišu na granici jugoistočne Azije ili na granici sa Korejom, spremajući se da napadnu Korejsko poluostrvo ili da osvoje Vijetnam i Tajland. Takve vojske ne postoje“, izjavio je Makgregor.

On je takođe naglasio da je raspoređivanje američkih trupa od koristi samo uskom krugu ljudi, koji na račun toga mnogo profitiraju.

„Vladajuća klasa prima novac od grupa koje imaju specijalne interese. Postojeći lobiji raspolažu ogromnim iznosima novca i plaćaju velike sume ljudima na Kapitolu za podršku svih projekata, koji uključuju raspoređivanje vojnih kontingenata u inostranstvo. Vojno prisustvo u inostranstvu je njihova kasa“, dodao je pukovnik.

Istovremeno, Makgregor je istakao da bi ta vojska, koja je stacionirana širom sveta, mogla da zaštiti američku granicu sa Meksikom, jer postojeći kontingenti nisu u stanju da se nose sa prilivom migranata preko granice.

On je takođe dodao da je migracija od koristi za zvaničnike obe partije u vladi SAD, jer pojedinci migrante vide kao svoje buduće glasače.

„Demokrate gledaju na jug i vide birače koji prelaze granicu. Republikanci se boje da će izgubiti glasove, pa nemaju hrabrosti da kažu ’stop‘. Niko neće istupiti da zaštiti tu granicu, jer oni te ljude vide kao osnovu za trajnu diktaturu u budućnosti“, objasnio je Makgregor.

Pukovnik je dodao da američka Vlada više nema mogućnosti da sve vrati nazad, jer ne može opravdati preterano povećan vojni budžet ako prizna da nema potrebe da se američke trupe razmeštaju u inostranstvu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Ma jasno, Evropa je NATO saveznik amerike i Rusi ne napadju američkog slugu ako ne moraju. Međutim i Rusija i amerika se bore da osvoje pozicije po svom ostalom svetu. Rusi osvajaju prijateljstvom i iskrenim nastojanjem za savezništvom, dok amerika nastoji da porobi to i da eksploatiše jer joj je evropa sasvim dovoljan saveznik (smatraju oni). Međutim Rusima je sasvim dovoljna jedna zemlja kao saveznik i to Kina. Rusi imaju simpatije u čitavom svetu od svih država pa makar bile i NATO. Dakle ameri su pukli sa ovim njihovim Baja Patkom. U biti uvek imate dva policajca, jedan te tuče a drugi te brani. Vezano za gornji tekst treba reći da ruska vojska nema potrebe da se gomila na granicama evrope, jer jednostavno imaju već to sve u svom dometu. Kopnena invazija na evropu bi ličila na borbena dejstva Napoleona Bonaparte. Taj general koji brani rusku armiju sa ovim komentarima je otprilike isto što i naš Lazanski.

  2. A akoM says:

    Kratak,ali izuzetno pametan i pošten text!Svaka čast!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *